”Jag var den andra kvinnan”

Intervjuade en modig och befriande frispråkig kvinna i veckan, finlandssvenska nöjesreportern och frilansskribenten Carita Rizzo som i LA Times kom ut ur skåpet med sin historia om då hon hade ihop det med en upptagen man.

Jag tycker det är viktigt att våga ta upp otrohet – som ändå är betydligt vanligare än många av oss skulle vilja tro – och tala om det ur många olika synvinklar. Kanske vi alla kan förstå varandra lite bättre om vi vågar försöka sätta oss in även i sådana situationer som för oss själva kanske känns främmande eller fel.

Rekommenderar varmt artikeln som du hittar HÄR.

P.S. Du får väldigt gärna dela med dig av dina erfarenheter av otrohet i formuläret längst ner i artikeln. Varken jag eller någon annan ser vem som skrivit så det är fullständigt anonymt. Är bara nyfiken på hur folk tänker i detta och jobbar vidare på ämnet.

2 responses

 1. Ha.
  Jag har varit alla tre. Den andra kvinnan, den som var ihop med nån och otrogen mot hen och den bedragna.
  Vad var roligast?
  Att vara den andra kvinnan. Han ville inte lämna sin fru, jag ville inte binda mig, allt var bra. Jag kände henne inte alls, annars hade det ju inte gått. Efteråt kan jag ju tycka att det inte var så fräscht.
  Men när han ville träffas hemma hos dem när hon var bortrest – där drog jag gränsen.
  Vad var värst?
  Att vara i ett förhållande och vara den som bedrar. Ångesten och skuldkänslorna, fruktansvärt. Man går itu, don’t do it. Man vet att man i sin snikenhet kommer att förlora båda, och så går det.
  Och att bli bedragen då?
  Inte roligt, men. Min dåvarande man var mkt svartsjuk. När detta uppdagades var jag ba: okej, nu kanske jag inte behöver höra det där skitet mera om att jag det ena o jag det andra. Jag hade nämligen alltid varit honom trogen.
  Men det förhållandet tog också slut så klart.

  • Tack för din modiga kommentar! Tror att såna här situationer är lätta att döma om man ser på saken utifrån. Då man är insyltad i riktiga människorelationer är inget längre lika svartvitt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s