Kampen mot klockan

Ibland känns det som att min mest intensiva relation är den jag har med klockan. Ända från stunden då larmet går igång på morgonen är tillvaron en summa av minuter som ska kombineras till en någolunda fungerande helhet.

Varje gång jag sätter mig i bilen på skol/dagisgården efter att ännu en gång ha lyckats med konststycket att få bägge barn dit någolunda hela, rena, mätta och någolunda i tid känns som en seger. Och då har själva arbetsdagen inte ens börjat.

Då man dagligen gör 2,5-timmar liveradio är varje stund före den drar igång dyrbar och då man väl ÄR igång består tillvaron av minuter och sekunder som ska kalkyleras. För alla uppskattar vi väl t.ex. en snygg backtiming till nyheterna? (Dvs att slutet av låten vackert smälter in ljudsignalen. Eller kanske det bara är ljudnörden i mig som gör det, haha.)

Sen då jobbet är klart får man snigla fram genom rusningstrafiken för att med andan i halsen hinna hämta barnen innan stängningsdags för att sedan inleda kvällsjobbet, dvs matlagning, skjutsningar, läxläsning, kvällsmat, gnäll och lirkande tills den välsignade sömnen och tystnaden äntligen sänker sig.

DÅ är det äntligen dags för mamma att få någon timme egentid – som ofta blir för lång då man har svårt att slita sig från det ljuvliga tillstånd som kunde kallas för Lite Vanlig Jävla Lugn Och Ro. Så man sover för lite och vaknar upp lite för trött för att nästa dag upprepa hela proceduren ännu en gång. Jeiii.

4 responses

  1. I feel you!
    Alltså Lite Vanlig Jävla Lugn Och Ro, mitt i prick 😄. Men det känns ju som att man har oändligt med möjligheter kl. 21.30 och går upp i varv till 110, skall påbörja det ena projektet efter det andra.
    Och en annan grej som kanske inte folk med Vanlig Lugn Och Ro tänker på är känlan då man går ut hemifrån utan barn. Jag är ju som en häst som släppts ut på hage och vill bara börja springa åt första bästa håll. Så mycket bubblande frihet i kroppen.

    • Eller hur? Och man märker hur himla enkelt livet kan vara då man inte har någon annan att sköta om. 🙂 Låtom oss njuta av frihetskänslan då den infinner sig och suga i oss all tänkbar energi. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s