Mammakiosken är stängd

Har ganska lång stubin då det kommer till barnen, brukar inte tappa nerverna helt på första raksträckan men då det kommer till slutspurten på dagen har jag nog svårt att stå emot min spontana längtan efter att börja gorma och vrida nacken av dem.

Mina barn vet ju såklart att det finns en liten lucka i slutet av min ork som är lite som då man dubblar på en pokerautomat. Ibland lyckas man få fram ännu en vinst – ibland säger det bara kaboom.

Under det senaste åren har jag dock lyckats hitta på en varningssignal som funkar på deras små hjärnor. Mammakiosken är stängd. (I praktiken är meningen ofta kryddad med ett halvtyst förinihelvete, men du är såklart fri att använda din favoritsvordom.) Allt är slut, här finns inget mer att hämta, kassan är räknad, jag börjar nu låsa kioskdörren och har man en sista önskan är det nu den ska fram ty sen slänger jag nyckeln i roskisen tills imorgon. Är det riktigt kris kan man alltid spela martyrkortet och darra lite på rösten för extra effekt men i ärlighetens namn behöver man oftast ej fejka darret i det läget.

Konkret och greppbart metafor för små trötta hjärnor.

2 responses

  1. Thanks, den där skall jag testa. Alla knep behövs. I ren desperation efter att ha tillbringat semestern hemma med tre små gullegryn så skapades ”barnhemsblusen”. En helt vanlig, oskyldig blus med någon random text på, med för dem som inte kan läsa så står där ”Kyrkslätts Barnhem”. Och jag bad barnen hålla ögonen öppna därute, för i sådana blusar går alla olydiga småglin i som fått åka på lite time-out till denna fiktiva institution. Att vi råkade ha en här hemma berodde på att alla får en sådan för säkerhets skull så att man kan prova storlek och så.

    Damn. Antagligen har barnen nu blivit förstörda för livet, men det var helt enkelt igen resultatet av en dag full med gnäll, gräl och en massa råddande och ett knippe nerver som brast. Fullständigt.

    • Haha, innovativt! Och säkert effektivt också. Man tar vad man har och gör vad man kan för att hålla någon typ av ordning i kaoset. Så länge det funkar och man håller sig på rätt sida om lagen är allt tillåtet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s