Lyxliv med endast ett barn

Sommaren kom och gick, eller kanske den aldrig ens kom men kalendern visar att det nu är dags att ta sig själv i kragen igen. Har haft fullt upp med att installera oss i vårt nya hem som vi äntligen fått flytta in i efter allt strul. Därav tystnaden även i detta forum.

För tillfället är jag ensam hemma med min numera 5-åriga Uno medans hans syster Elaisa är på semestertripp med sin far. Tanken som slår mig hårdast är att JESUS, VAD LÄTT DET ÄR MED ETT BARN!

Menar inte med det att underminera alla enbarnsföräldrars vardag men för en intryckskänslig person som mig själv är bristen på ständig kakafoni ett helt underskattat njutningsmedel. Att kunna lyssna på vad barnet säger utan att samtidigt in i andra örat bli matad med en helt annan historia är ju rena rama lyxen.

Min dotter får i sin tur njuta av att sola sig i sin fars odelade uppmärksamhet i Norges huvudstad så inte helt synd om henne heller. Tror att alla vinner på att man delar på sig ibland och hinner med varandra lite mer sådär på riktigt.

2 responses

  1. Ja men så är det, verkligen! Har tyckt om att läsa dina inlägg och var glad att det kom ett nytt. Jag bloggar också om att vara ensamstående. Det finns inte så många av oss som gör det i Svenskfinland (vad jag vet?), så därför är det speciellt roligt att läsa dina inlägg. Nå, hösten kommer inte som en chock åtminstone, efter en så här regnig sommar! 😉

    • Jag har varit dålig på att blogga i sommar men nu ska jag försöka ta mig själv i kragen och komma igång igen. Såna som vi behövs bland alla glassiga familjebloggar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s