Boys in the hood

Det stora samtalsämnet på min kära arbetsplats Yle denna vecka har varit den militärövning som pågår på området. Man blir såklart överumplad och förvånad då man kommer till jobbet och soldater i stormutrustning och maskingevär vill se passerkort men samtidigt så var de väldigt sympatiska killar. Det är trots allt lyckligtvis fråga om en endast övning som tillåter ett trevligt bemötande.

Tanken som slår mig hårdast är att vi är sååå otroligt lyckligt lottade i Finland då närvaron av dessa figurer inte är en del av vår vardag. För vissa är detta en realitet. Låtom oss vara glada över att vi och dessa unga män nästa vecka är tillbaka och käkar munkar på lunchrestaurangen eller någon brigad och inte ligger i en hög bakom stugan.

19021800_10154439347941338_1915678833_n

3 responses

  1. Trots att jag nu har bott ett år i ett land där det är vardag med soldater överallt vänjer jag inte mig. Du kan inte gå många kvarter innan du stöter på en militärdude med vapen. Även om de flesta verkar hur symppis som helst rätar jag alltid lite extra på ryggen då jag går förbi.

      • Oj, såg inte svaret på kommentaren tidigare 🙂 Jag har bott i Libanon, flyttade precis därifrån men mannen bor kvar så det är inte slut på mötena med armerade män än 🙂 Ha en fin höst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s