Var det meningen eller slumpen?

Många säger ju att livet är en följd av en massa slumpartade händelser som sedan utformar ens tillvaro. Ibland funderar jag dock om det bara är slumpen eller om det finns en större orsak till varför man fattar beslut.

Igår var jag på en väninnas 40-årsfest och hastade hem för att hinna till sista metron – som jag missade. Istället gick jag och min kompis på en bärs till en närliggande bar där jag träffade en typ som bad mig ut på dejt.

Mina föräldrar skulle åka till Ylläs i helgen men bilen gick sönder. Skulle det ha hänt något tråkigt om de åkt? Hade en älg sprungit ut framför deras Volvo om allt gått som planerat?

Alla de små och stora val vi gör eller som görs för oss i livets olika skeden leder oss in på ett spår. Om vi valt att gå åt ett annat håll i alla de vägskäl vi varit i… hur skulle livet ha sett ut då? En spännande tankelek. För man får ju aldrig veta hur det hade gått om man valt annorlunda.

2 responses

  1. Ja, jag funderar också ofta på detta. Samt att ibland skulle jag gärna ha en fjärrkontroll för att spola tillbaka för att ta ett annat beslut, hahah!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s