Plats för en till

Har en söt granntant som jag och och barnen brukar träffa på nu som då. Ibland bjuder hon in oss på kaffe. Ikväll bjöd jag in henne på julglögg och det var så mysigt att dela en stund men denna människa som trots allt bott fyra meter från vår dörr i tre år utan att jag vet desto mer om henne.

Visst har vi under årens lopp stannat på gården eller hissen och diskuterat det faktum att hon föredrar att vara änka då hon ”slipper passa upp någon”, att mina barns far bor på annan andress och att hennes vuxna barn föredrar köpta svampar framom hennes plockade. Att mina barn avgudar henne. Små och stora saker som krupit fram under åren vi delat våning.

Då jag idag berättade för mina kolleger att jag bjudit hem granntanten var alla sådär att ”wow, vad snällt och vad OFINSKT!” Vet inte vilkendera det är men hoppas att vi alla kan ta lite tid och se oss runt nu i juletider och göra något snällt för någon annan. Inte bara för att kunna ge dig själv en klapp på axeln utan också för att märka att man alltid får då man ger.

Ett svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s