Trivselkilonas höst

Jag har varit så sjukligt lat den här hösten. Eller tja, ska jag vara riktigt ärlig så slog lättjan till redan nån gång på sommaren. Orkade inte träna trots att jag hållit mig rejält aktiv de senaste åren. Orkar inte engagera mig i matlagning utan trycker fram det mest nödvändiga till barnen som jag kan frammana utan att dö av dåligt samvete.

Jag tror ju på att man ska vara lika överseende och förstående med sig själv som man är med andra men det är nog SÅ HIMLA SVÅRT att acceptera några trivselkilon i den egna byxlinningen! Kommer en vän till mig med samma ”problem” viftar jag bort det och uppmanar dem att köpa större byxor, säger att det jämnar ut sig i slutändan – och gör det inte det är det inte hela världen. Jobbar med att säga samma till mig själv.

Så länge jag kännt min vän Anne så har hon predikat om att lyckan aldrig ligger X kilo bort och tro mig, det gör det inte heller. Har sällan varit desto mer lycklig då jag varit superfit men jag måste säga att jag nog kännt mig starkare och mindre mottaglig för alla bobbor överlag.

Borde ta tag i mig själv men just nu får jag bara inte till det bland alla andra borden. Som ensamstående förälder till två små är det inte sådär bara att på kvällen gå ut på en lenkki eller släpa dem till gymmets barnparkering efter en även för dem lång dag. Och jag leker med tanken att kanske jag bara behöver släppa taget och istället ligga lågt. Ducka för självkritiken och försöka gilla läget. Det är en knepig men samtidigt ganska befriande tanke, eller hur?

5 responses

  1. husmorstips: jag köpte en motionscykel, att använda de gånger jag absolut inte orkar mej ut och inte sonen heller. Tänker vid behov parkera honom framför något barnprogram och cykla en halvtimme eller så. Enkelt, men gör gott för både kropp, själ och samvete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s