Att leva som man lär

Jag vet, jag gör mig ibland skyldig till att predika ut mina livsvisdomar till höger och vänster för alla som vill höra – ibland hamnar man lyssna fast man inte ens vill. Trots att jag verkligen försöker leva som jag lär och vara lika överseende och förlåtande med mig själv som jag är med andra – och som jag uppmuntrar er att vara – så trillar jag ibland lätt ner i samtliga fällor jag i teorin elegant tar ett skutt över.

Som denna vecka då jag varit riktigt eländigt förkyld. Brukar alltid bli sur då flunssiga kolleger och människor som ignorerar smittorisken vid magsjuka (MINST 48 SYMPTOMFRIA TIMMAR) kommer på jobb och dagis.

”Håll er där hemma om ni är sjuka! Smitta inte ner andra! Ingen är oersättlig!”

Likväl har jag denna vecka tampats med dåligt samvete då jag enligt min egen stränga domare försatt mina arbetskamrater i strilet iom min fräckhet att bli sjuk och stanna hemma och kurera mig. Jag smyger med mitt sjukintyg och tänker att jag kanske ändå borde göra en sändning trots att mitt huvud är överfullt av snor och min röst knappt bär.

För jag vill inte vara den som lämnar folk i sticket. Men ibland kanske t.o.m. jag måste inse att jag inte är oersättlig och att det är helt okej att låta någon annan ta över då det kniper. Man får ändå ingen tapperhetsmedalj på den yttersta dagen fast man så gärna vill tro det.

2 responses

  1. Men det ÄR betydlig skillnad på en vanlig flunssa med snuva och hosta och på magsjuka. En flunssa är förlåtlig, en magsjuka not so much!!

    • Jovisst, absolut! De flesta barn är mer eller mindre krassliga under vinterhalvåret men magsjukor är inte att leka med. Dessutom är de så sjukligt smittsamma – något som många verkar vägra inse. Minst 48 symptomfria timmar. Minst. Mycket enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s