Konsten att dricka kaffet ifred

Tänkte fortsätta lite på föregående tema men ur en annan synvinkel. Nu är jag nämligen hemma med mina två förtjusande avkommor. Trots det behöver jag Lite Vanlig Jävla Lugn Och Ro efter att ha varit ute, fått Unos lejonman klippt hos frissan, handlat lördagsgodis och middagsmat.

Allt genomfördes lyckligtvis under någolunda ordningssamma former – om man bortser från ett visst gnäll efter leksaker och en småtrög hemfärd då min kära son valde att sätta sig ner på trottoaren och helt enkelt vägra gå de sista 100 metrarna hem. Han steg ju nog upp sen och gick då han märkte att hans martyrskap klingade för döva öron.

Väl hemkomna gjorde jag det som jag ofta gör. Efter handtvätt deklarerade jag att nu ska mamma dricka kaffe och vara ifred, ni får hitta på något i en halvtimme. Inte ett pip vill jag höra. Och det funkar! De har med åren lärt sig att alla har mycket trevligare i längden om man låter mamma dricka kaffe ifred mellan varven.

2 responses

  1. Ah, jag läntar tills min yngre avkomma blir något år större så att hon också sku fatta det här. Den äldre har redan snappat upp att alla blir gladare om man får vara ifred emellanåt 🙂 Så skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s