Min nya hobby

Jag har en ny hobby. Den går ut på att sova. Tycker jag åldrats så mycket den senaste tiden och jag tror främst att det beror på sömnbrist. Ögonen påsar sig och jag ser tröttare ut än Calle Haglund på en dålig dag. Känns som att jag inte sovit på flera år.

Alla ni där ute men småbarn vet säkert hur det är. Första tiden är det kampen om läggdags, vakningsnätter och ständigt uppvaknande. Sen då de små grisarna äntligen börjar sova hela nätter känner man att man behöver ta vara på den egna tid man har. Följdaktligen sitter man uppe och ugglar, tittar på alla tv-serier man missat, chattar, tindrar, pysslar…tills man åter igen står inför 6 furstliga timmar sömn.

Har de senaste veckorna försökt sova mer (målet är 7,5-8 timmar per natt) men jag blir bara tröttare ju mer jag sover! Kan bra hasa mig upp efter 6 timmar men ge mig 2 timmar till och jag är en total zombie. Kanske min kropp numera är inställd på att inte sova så mycket och då den får läge att slappna av släpper den loss likt en vappenfirande studerande och vägrar komma upp ur sömnvaken?

I motsats till många andra har jag inga svårigheter att somna. Ge mig en säng och lite mörker och jag är på tåget till fjäderholmarna på två minuter. Problemet är att min kropp alltid glömmer att köpa en returbiljett.

 

6 responses

  1. Fortsätt med sömnen men ta också något tillskott, vad vet jag: multivitamin, grönt te, koffein och allt vad det finns. Jag följer systrarna Graafs bloggar och båda de äter allt möjligt från Hälsokosten och de är både snygga och energiska. Lycka till!

  2. Efter småbarnsåren skulle jag verkligen lära mig att sova pånytt. Mitt nervsystem var så intunat på att vakna på nätterna, att jag fortsatte vakna och sova oroligt, trots att barnen sov igenom. Inte alltid så lätt det där med sömn…… Det låter som ett fint projekt att få 7,5-8 timmar pr natt, månne inte piggheten kommer i ngt skede? 🙂 Men hög igenkänningsfaktor med zombietrötthet då man egentligen borde vara pigg och utvilad…;-) Ibland ser jag evt. sammanhang med att vädret växlar från högtryck till lågtryck med överdriven ologisk trötthet.

    Kram härifrån Köpenhamn! 🙂

    • Det är väl en vanesak tänker jag. Och kroppen vänjer sig säkert tillbaka till att sova mer också. Jag kan ju bra fungera med 6-7 timmars sömn men ansiktet tar ju stryk. Herrejestas, börjar förstå dedär skönhetsexperterna som säger att sömn är bästa skönhetstipset….de här ögonpåsarna talar sitt tydliga språk. 😉

  3. Hej!
    Tack för en bra blogg! Känner igen det där med att vara supertrött om man fått sova en lite bättre natt. Det är något konstigt med det, för det gör faktist att man känner sig helt zombie. Verkligt underligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s