Ett vs två barn

Har denna vecka varit på tumis med min yngre avkomma Uno då hans syster Elaisa varit hos mommos med sin kusin och jag kan inget annat än konstatera att herrejestas vad mycket lättare livet är med ett barn istället för två.

Allt går i princip dubbelt snabbare då man bara har en uppsättning tänder att borsta, en outfit att trolla fram, ett par sandfyllda lenkkare att tömma. Plus att man slipper få fel i huvu då två små människor samtidigt slåss om uppmärksamheten och skriker fram sina sina tankar i varsitt öra.

Dessutom ser man barnet på ett helt annat sätt då man kan helt och fullt ut kan ge hen ens fulla uppmärksamhet. På minussidan kan jag lyfta fram bristen på konstant tillgänglig lekkompis men överlag, riktigt uppfriskande omväxling.

Ikväll välkomnar vi hem syster yster igen som såklart också varit saknad men överlag har vi haft en riktigt fridfull och fin vecka, Unski och jag.

IMG_20160613_192118 (1)

 

 

6 responses

  1. ”man slipper få fel i huvu då två små människor samtidigt slåss om uppmärksamheten och skriker fram sina tankar i varsitt öra” Word. Det är huvudet på spiken det jobbigaste med flera barn hemma. //Tormenta

  2. Flåt säkert en alldeles för privat fråga.. Låter som du tar allt ansvar för dina barn med hjälp av dina föräldrar som barnvakter. Har inte med det att göra och du vill säkert inte svara men undrar. Ta inte illa upp men förstår att du kan känna dej trött.

    • Det stämmer nog inte helt, har delad vårdnad med barnens far men pga praktiska detaljer har jag mer tid med barnen jo. Tycker det är härligt att både mor- och farföräldrar tycker om att sköta för ibland behöver man nog en breather. Det tror jag egentligen alla föräldrar skulle må gott av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s