2-minutersregeln

Ingen av oss väl sådär jätteförtjusta i att städa. Det leder liksom ingen vart, speciellt i en barnfamilj där det råddas vartefter man röjer. Det är så himla svårt att samla krafter till den där storstädningen. Bara tanken på att lirka ut dammsugaren ur den överfulla städskrubben får många att gömma sig under filten igen.

Jag har dock lärt mig en ny städmetod som jag gärna skulle vilja dela med mig av. Nämligen 2-minutersregeln! Tanken är att det du kan göra på två minuter är inte värt att skjuta upp. Gör det genast!

Vät lite hushållspapper, kryp in under köksbordet och torka undan veckans meny och du slipper känna knastret under dina bara fötter imorgon bitti. Töm diskmaskinen, du hinner kanske t.o.m. fylla den om du riktigt bjuder till. Man viker förvånansvärt mycket tvätt på två minuter. Man hinner rensa ut allt gammalt ut kylskåpet eller torka av det värsta på toan.

Två minuters aktivt görande ger dig en känsla av kontroll och det känns fint då du sen kan luta dig tillbaka och lyssna på diskmaskinens surr med gott samvete. Så. Glöm det där med storstädning, ta istället en tvåminutare här och där och du får en massa gjort utan att du egentligen ens märkt att du gjort något.

 

 

8 responses

  1. Jess! Dessutom brukar det räcka bra med att göra litelite för att komma över värsta tröskeln, och plötsligt har man gjort lite mer än tänkt. Sign. så mycket roligare att komma hem om den illaluktande roskisen ren är ute

    • Det är sant, man kommer ganska lätt in i the städzone bara man orkar ta tag i något. Två minuter räcker meeeen om man blir inspirerad är ju inte jag den som hindrar någon från att ge det fyra…eller (ve och fasa) sex minuter. 😉

    • Gör det! Man hinner förvånansvärt mycket på den tiden och man behöver inte övertala sig själv till nåt städprojekt utan bara tar tag i något som man råkar gå förbi och vips är det gjort!

  2. Ett tips till: skaffa dig en snygg sopborste som du kan ha stående framme (invid matbordet om du bor med småbarn, invid tamburen om du bor med fotbollsspelare som spelar på konstgräs). Du besparar dig många dammsugarturer 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s