Måste man vara ute?

Knappt har kälen gått ur marken innan alla ska vara ute hela jäkla tiden. Igår klappade mina kolleger förtjust i händerna åt de utburna matborden på jobbet och kvittrade att ”Nu kan vi luncha uuuute!!!” Av artighet och grupptryck tänkte jag att jag ger det ett försök och satt således där bland småkryp och fågelbajs och ”njöt”.

Visst är det fint med sol och sommar men förstår inte varför man inte bara kan få vara inomhus ändå? T.ex. i måndags på min lediga dag satt jag och funderade på om jag borde utnyttja den fina dagen t.ex. i form av en promenad eller solande på balkongen. PASSA PÅ liksom. Men mitt hjärta sa bara nej tack och istället drog jag för gardinerna, la mig i sängen och sov i fyra timmar. So sue me.

12 responses

 1. Så där känner jag nog också ibland. Men sen är det ju nog så sjukt skönt när man väl släpar ut sej i solen på den där promenaden. Ljum vind liksom, det får mej i alla fall att bli glad i själen.

 2. Hahaha jag brukar vara likadan. Jag förstår inte folk som släpar sig ut till sandlådan i regn och rusk. UGH! Tur att vår son är lite lika som vi föräldrar, så vi behöver inte släpa oss någonstans. Men nu när det varit fint så blir man nästan stressad för att MAN MÅSTE PASSA PÅ! 😀 Tur att det kommer lite regn emellan (fast jag älskar soliga dagar), hehehehe.

  • Regniga dagar kan vara riktigt skön motsats till all ute-passa på-hets! Var och en gör som de vill såklart men det är underligt hur folk nästan blir arga om man säger att man legat inne en hel solig dag. 🙂

 3. Det bästa med att bo i konstant sol och värme (som jag gör) är att jag aldrig längre har dåligt samvete över att njuta inomhus. Solen och värmen försvinner ändå aldrig där ute. De som frivilligt sätter sig i solen anses faktiskt vara helt galna. Och det märker jag att jag nu också börjat tycka!

  • Haha, det är säkert därför som lokalbefolkningen alltid tittar lite underligt på en då man pressar i solen fast det sku vara hur varmt. Har man liksom betalat en halv förmögenhet för att åka på semestern så då ska man banne mig njuta! 😉 Och samma mentalitet här, de fina dagarna är så få att det är ren synd att inte njuuuta då en gång infinner sig.

 4. Jag har börjat gå lite åt samma håll. I helgen tänkte jag på att gå till åstranden i Åbo med en god bok och läsa lite.
  Först stektes jag på vägen dit, det var äckligt hett och ingen vind. Så när jag kom dit stektes jag ytterligare OCH solen brände mina ögon. Sen satt förstås ett gäng och rökte inte långt från mig.
  Det slutade med att jag gick inomhus till en bar och läste där istället.

 5. Jag är en sån som är ute hela dagen om det är fint väder :). Far ut 10-tiden och kommer in runt 18. Är mycket enklare att vara utomhus med 4 vilda barn har jag konstaterat och jag älskar sol och värme :). Men vi bor på landet och har stor gårdsplan, så det är ju lite annorlunda än i stan. När vi bodde i stan var vi nog inte ute lika mycket som nu.
  Nackdelen med att vara ute hela dagen är ju att insidan ser ut som ett bombnedslag…. Ingen som städar, plockar disk osv. Då är det skönt med lite sämre väder emellanåt så att man har tid att fixa insidan också.

  • Du är helt klart en outdoor girl! Och vackert så. Förstås är det en helt annan grej att hitta på saker att göra ute då man bor på landet och inte behöver tillbringa dagen på en parkbänk. Oroa dig inte för röran, den hålls nog där den är. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s