Shoppar du på nätet?

Jag är så himla dålig på att köpa saker på nätet. Visst har jag beställt skivor, böcker, tjänster och resor men då det kommer till produkter som vanligtvis behöver provas – som kläder och skor så är jag helt rookie. Är även i provrummet så himla velande och petig att jag tänkt att detta inte är något för mig.

Förra veckan tog jag dock mod till mig och klickade hem lite halvgratis grejs från några sajter och nu sitter jag med skräckblandad förtjusning och väntar och undrar om överhuvudtaget något kommer att passa.

Då jag går in i en klädbutik kan min storlek variera allt från XS till XL, 36-42…helt beroende på kedja, modell och passform. Hur i hela friden vet ni vana nätshoppare vilken storlek ni ska beställa? Hamnar ni ofta returnera?

Har en känsla av att dessa leveranser kommer att bli utdelade till vänner och bekanta så ni som känner mig personligen vet sen varför ni får en silverkjol eller eller svinsmå paljettbyxor i julklapp.

8 responses

 1. Köper allt mera på nätet. Faktiskt rätt sällan jag returnerar, säkert för att jag håller sånt som jag skulle låta bli att köpa i en butik.

 2. Sitter just nu med två rullar tapet för 100€ som inte alls motsvarande mina förväntningar. Men drar mig för att returnera för att det inte alls är smidigt och jag tror jag måste betala frakten. Äh. Men oftast är jag nöjd! 🙂

   • Mkt otydliga direktiv om returnering på ellos… och inget svar från kundtjänsten heller. Så minuspoäng där. Har hittills varit nöjd med dom. Men nog ska det här väl ordna sig. 🙂

   • Hoppas det! Många firmor är bra på att vara anträffbara då det gäller att sälja men de vill ju inte ha tillbaka sina grejer så de gör det extra svårt för kunden att returnera. Uttröttningsmetoden funkar säkert också ganska ofta! Man orkar inte kämpa och sen betalar man bara och gömmer floppen i skåpet. 🙂

 3. Jag köper nästan allt på nätet nuförtiden för det är så himla enkelt att inte behöva springa i butiken och prova! Man lär sig så småningom hur bra olika kedjors storlekar motsvarar den egna rätta storleken så då blir det inte lika ofta att man behöver returnera. Men visst finns det gånger när man köpt ett par byxor i ”rätt” storlek men som ändå inte går över låren :). Då är det bara att returnera.
  Jag tycker det är enklare att se hur ett plagg ser ut när man ser det på en person på nätet, i stället för på en hängare i butiken. När jag shoppar i en riktig butik hittar jag sällan nåt åt mig själv, bara åt barnen.

  • Antar att man får ett tränat öga efter ett tag? Learning by doing liksom. Ska se hur de här leveranserna lyckas. Betydligt bättre priser och reor i nätbutikerna dock så hoppas att kanske även jag blir en smart nätshoppare i något skede. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s