Smittar skilsmässa?

Jag vet inte vad det är som händer på vårt dagis och förskola men det verkar som att förutom löss och andra läbbiga bobbor så sprider sig separationer och skilsmässor sig minst lika snabbt. På den senaste tiden har jag fått ta till andra handen för att räkna alla de par som separerat från sina respektive.

Som frånskild är jag den sista att kasta stenar, snarare förstår jag hur det känns och anser också att det oftast är bäst att gå skilda vägar om det inte finns några andra utvägar. Tror inte att något par – speciellt med gemensamma barn som skiljer sig sådär bara utan att vända på alla stenar som finns.

Det känns även som en liten tröst att mina barn inte är de enda i gruppen som har två hem. Tror det är lättare för både föräldrar och barn att känna att de inte är ensamma. Men det gör ju inte saken lättare förstås. Tre år efter uppbrottet kan jag dock kanske vara en som kan intyga att allt ordnar sig och att livet faktiskt kan bli bättre om man vågar ta tag i sin skit och göra något åt saken. Man får ingen tapperhetsmedalj för att vara olycklig i sin relation.

Såhär UMK och Mellokvällen till ära avslutar jag med en passande låt som jag älskat ända sen jag hörde den första gången i förra årets eurovision, perfektion i all sin bitterljuva skönhet.

 

 

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s