Då kroppsfixeringen slår till

Ska åka till Thailand på semester med en kompis om några veckor och då bikinifaktumet slog mig i slutet av januari tänkte jag spontant att nu ska jag minsann hålla efter lite och träna mer. Men det är samma sak varje gång, så fort jag blir medveten om min kropp och dess eventuella defekter får det totalt motsatt effekt och jag äter allt jag ser och orkar knappt hasa mig till gymmet.

Det är egentligen ganska konstigt för däremellan så tänker jag inte så mycket på saken. Jag äter helt bra och tränar regelbundet men så fort jag blir kroppsfixerad tappar jag det. Vet inte vad det beror på. Sist och slutligen så har det ju ingen betydelse hur jag ser ut i en bikini tillsammans med en tjejkompis på andra sidan världen.

Överlag tror jag inte på förbud eller begränsningar. Har märkt att ju mer jag tänker att något inte är tillåtet så kan jag inte tänka på något annat än att få just det. Balansen finns för mig i att njuta av allt det goda livet har att erbjuda. Det betyder inte att man ska bada i vin och leva på enbart chips men ibland kanske man behöver just det – och då man ohämmat får ägna sig åt det så tappar det ofta greppet om en.

Hur ser ni på det här med förbud? Är ni sockerstrejkare, allt eller inget-människor eller kanske periodare då det kommer till t.ex. träning? Hur funkar förbud och begränsningar för er?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 responses

 1. Att vara snygg finns ju bara inom ens huvud, tänk så tassigt! Jag låg just två veckor med allt jag äger fladrandre längs stränderna. Eftersom jag mest tänkte på alla möjliga heta tankar så kände jag mig hur het som helst. Så mitt tips är att dröm bort dig i alla möjliga Harlequin-serier då du är på stranden! ❤

  Så länge som du inte går runt på stranden utan kläder och ser på folk på med en halvhård penis i luften så tycker jag att du är den finaste som finns på hela holmen! Och aijo, jag förbjuder inget annat utan den där penisen.

  • Haha, det där sista ska nog inte bli några problem. 😉 Men du har helt rätt, allt ligger mellan öronen. Och det absolut bästa och snabbaste skönhetstricket är att sträcka på sig och se glad ut. Klyschigt men sant.

 2. Det ända jag tänkte på då jag läste din text var ”men du är ju sååå fin och så liten redan nu!”. Fina du.

  Jag strävar till att inte äta godis, bakelser eller chips under vardagar (men åt precis en glass, hahah), men unnar mig på veckoslutet, ifall det känns så (oftats gör det det, hahahah). Och för tillfället har jag bröd strejk (för jag åt så mycket av det..typ inget annat hahah. Med denna strejk inga problem). Jag tränar för tilfället 3-4 gånger i gym, tack vare en ny och trevlig gym. Känns himla bra.

  Förbud funkar bra. Hade en 5 veckors socker strejk före jul (honung ok), för att trappa ner min sockersug. De tre första veckorna tänkte jag på inget annat, men sedan blev det bättre. Det sägs ju att alla nya vanor tar cirka tre veckor innan det känns ok?

  Njut av resan!

  • Jovisst, kan tänka mig att t.ex. godisstrejkande fungerar om man är fast i det träsket och man vänjer sig ju nog med allt. Men du verkar ha kommit in i goda och sunda vanor nu, bra jobbat! Allt handlar just om balans och att äta den där glassen då man VILL och inte stressa över det. Få saker är så onödiga som att äta något ”dåligt” och inte ens kunna njuta av det pa dåligt samvete.

 3. Jag behöver nog stränga restriktioner. Ifall jag tillåter mig själv att äta karkki, chips, kex och glass då jag känner för det så äter jag faktist hur mycket som helst. Och det är inte något som jag tröttnar på efter någon vecka, utan det kan fortgå i flera månader tills jag drabbas av en sådan där ”NU MÅSTE JAG SKÄRPA MIG”-period.
  Exempel: jag skulle vilja ha något gott till efter att ungarna lagt sig.. Jag köper en burk ben&jerrys.. Men det är långt till ikväll, så jag kunde också köpa lite choko att äta efter lunch.. Men jag ska ju också klara mig hem från butiken, och jag vill ju ha något gott NU, så jag köper också en glass.
  VAREVIGA DAG!
  Så jo, jag behöver nog bestämma mig för noll-linje.

 4. Tänker bondförnuftigt. Inga strejker eller förbud. Funderar överhuvudtaget rätt lite på kroppen. Är nöjd så länge jag mår bra. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s