Lössens återkomst

Hjälp, vad jag varit dålig på att uppdatera. Förlåt. Vet att ni är många som tittar in här dagligen så jag har lite dåligt samvete för att jag ej skrivit någon liten sådär småintressant grej om något allmänt oviktigt. Dagens inlägg är knappast intressant men dock viktigt.

Gårdagen spenderades med avslusning av Elaisa – IGEN. Jag vet inte vad det är med förskolan men vi har tidigare aldrig haft löss medan denna höst och vinter varit en evigt ihållande avlusning. Och det hjälper ju inte hur väl man än sköter sina egna om inte alla föräldrar gör det.

Handen på hjärtat, jag har luskammat henne morgon och kväll i tre månader så jag har verkligen koll på läget. Därför blev jag så himla förvånad igår morse då jag hittade fyra stora baddare traskandes omkring i hennes kalufs. Inga ägg hade de som tur hunnit lägga (då är det katastrof) men det tyder på att de hoppat på henne på förskolan dagen innan. Annars hade de hunnit göra större förödelse.

Nåväl, en snöstormsdag är väl inte helt fel att tillbringa hemma tvättandes allt man äger, eldandes bastu och sängkläder. Slapp iallafall gå ut. Om man nu ska se något positivt med eländet. Mejlade förskolan igen och bad dem IGEN uppmana föräldrar att kolla sina barns hår. Hoppas verkligen att var och en skulle ta ansvar för sin egen skit.

Livet med småbarn, en jäkla fröjd.

14 responses

 1. Usch! Mask är också äckligt på tal om äckliga saker. Tänk att det är så vårt att få bort sådanahär saker.

  • Springmask är en annan klassiker, lappen är på dörren mest hela tiden. Vi har dock (*peppar-peppar*) klarat oss undan det under åren. Kanske man är mer mottaglig för missa grejer än för andra?

 2. Att man kan bli arg! Löss är en pina, mask likaså. Medlen till båda är heller inte gratis, verkligen inte! Elin hade löss för 2-3 år sen, tog en evighet att slippa dem. Till sist klippte vi bort halva håret. Fick en sån ”trauma” av det att jag ännu kollar Iris hår varje vecka minst tre gånger, efter de där med Elin för tre år sen. Jag tror att många dagisar osv har allas mössor på samma hylla i en hög (det har de på skolan där jag jobbar). In i ärmen ska de, minst. Bläh.

 3. Hälsningar från en dagisvuxen som just idag avlusat sig själv för andra gången detta läsår. Endel slipper inte undan fast egna barn är stora:). Köpte igen förebyggande schampoo att använda en tid framöver.

  • Ja suck, kan bara tänka mig vilka alla krämpor ni i personalen hamnar dras med. 😦 Borde kanske satsa på ett sånt där förebyggande shampoo också. En läkare sa att Tervashampoo också är bra, att lössen inte kan tåla lukten. Men det kan ju inte många andra heller. 😉

   • Det jag använder doftar inte sådär jättegott heller, men hellre det än löss:). Det jag funderat över är om balsamet o hårstylingprodukter tar bort verkan för jag har förstått att det är just doften ( lukten) som avskräcker. Men utan balsam o hårstylingprodukter är det knepigare..

 4. Min erfarenhet är att det absolut lönar sej att använda engångsbehandlingar, som tar livet av äggen också. Annars kravlar där lätt nya småttingar i en vecka tills det är dags att avlusa igen. Sedan ska man gärna avlusa igen efter 7dagar iallafall. Det finns många skräpschampon på marknaden. Dessutom rekommenderar jag varmt förebyggande enbarksschampoo eller förebyggande spray. Tyvärr ligger ju räkningen för dethär kalaset på ca 50 eur… Hoppas ni blir av med dem snart!

  • Tack för tipsen! Nån förälder sa också att det finns vissa specialschampon som man kan beställa från apoteket men man behöver ju dem direkt då man behöver dem. kanske det blir att bunkra upp för framtiden med något importerat gift?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s