Favorit i repris – magsjukelappen

Där ser man då, det tog bara fyra timmar in på det nya dagisåret innan en unge spydde och magsjukelappen åkte upp på dörren igen med uppmaning om att vara extra noga med handhygienen. Blev bara så nedslagen för jag tänkte att kanske man ens en dag skulle slipa oroa sig för eländet men nej.

Förra året pinades barn, föräldrar och personal av en återkommande magsjukerumba utan slut, antaligen för att vissa familjer vägrade respektera de karantänrekommendationer som hälsomyndigheterna förespråkas. En själviskhet som till sist fick mig att tappa nerverna och ta saken i egna händer och sätta upp denna lapp på dagisdörren.

lappen

För oss och alla er andra där ute tål det att upprepas. Visa hänsyn gentemot andra och respektera de 48 symptomfria timmar som rekommenderas vid magsjuka. Att föra barn på dagis före det är själviskt och allmänt asigt. Är ett syskon sjukt är antagligen även det tills vidare friska syskonet en smittobärare. Vi kan väl hjälpas åt – för allas bästa?

4 responses

  1. Ja! Jag får så i nerven med föräldrar som släpar in likbleka vingliga barn på dagis som 1-2 timmar senare blir hemskickade med feber eller magsjuka. Det finns också en speciell plats i helvetet för dom som hämtar barn på besök och vid matbordet berättar att dom spytt hela natten och inte vill äta… Härligt att du skrev under lappen dessutom. Respect att skälla med eget namn, det är ganska sällsynt i det här landet.

    • Ja suck, förstår inte hur vissa människor kan vara så a) dumma eller b) respektlösa. Detta är ju helt basic info då det kommer till småbarn. Meeeen, vissas möten är ju bara såååå himla viktiga att de helt enkelt inte KAN vara hemma med sjuka barn, det måste vi ju förstå. (*ironi)

  2. På vårt dagis tog det 1,5 veckor efter jullovet då budet om att ”vi har magsjuka på avdelningen”. Voi huhhu, med dessa sjukor. Hatar magsjuka så innerligt! Jag som önskade oss vattkoppor, men de lyser med sin frånvaro… Förstås.

    • Typiskt. Har hört om flera som försökt få vattkoppor vid lämpligt tillfälle men nej, alla krämpor kommer alltid då man minst anar det och har minst tid för dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s