Förlamande orättvisa

Ibland önskar jag att jag inte skulle vara så himla blödig och ofiltrerad utan lite mer av en teflonpanna. Som idag då jag såg en video av frysande, gråtande flyktingbarn på ett lerigt läger svisha förbi i mitt Facebook-flöde…de bilderna jagar mig och jag skulle så gärna vilja bädda ner dem i varma sängar, koka varm kakao och mata dem med köttbullar. Vet bara inte hur och tanken på detta gör mig så himmelens ledsen.

Som kontrast kan jag berätta att jag hörde om hur en bekant – som råkar vara en av Helsingfors´ rikaste kvinnor – klagade över att hon har för mycket pengar att hon inte vet vad hon ska göra av dem. Hur kan det vara ett problem i dagen läge? Med såna tillgångar kunde man köpa upp hela Ikeas filtförråd, lassa hundratals lastbilar med mat och fixa ner rubbet till dem som verkligen behöver det.

Den här orättvisan är bara så förlamande.

4 responses

  1. Hannah, i feel you. Man får väl göra vad man kan. Hjälpa till så mycket man orkar o göra nåt för dem som tagit sig ända hit. Och skänka pengar till nån bra organisation.
    Och fundera på krigets orsaker skadar väl inte heller, fast det inte är det lättaste att bena ut.

  2. Ja problemet att ha för mycket pengar är det nog inte många som behöver fundera på. Visst är världen orättvis. Försöker förklara speciellt med flyktingbarnen för mina älskade syskonbarn att alla barn inte har det lika bra. Tillsammans med mina syskon också för barnen undrar. Vi har pratat om att man kan ge möbler och leksaker till flyktingarna för de har ingenting när de kommer till Finland. Ja det känns lite det man gör tex. ge en slant till någon organisation. Men det är väl bättre än ingenting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s