Föräldrarna först

Imorgon kl.21 på Yle2 startar en ny talkshow, Marja Hintikka Live som tar upp allt som handlar om föräldraskap. Jag gillar konceptet för dess syfte är att avdramatisera hela den här härliga geggan som vi som satt blivande skattebetalare tilll världen hamnar dras med. Bara deras slogan ”alamäki alkaa yhdynnästä” säger en hel del om den humoristiska stämningen i programmet.

Jag blev ombedd att delta som gäst i det första programmet och trots att jag är van att predika om hur det är okej att gå där staketet är lägst så känns det nervöst att göra det på finska, i direktsändning – inför en live-publik och hela folket. Men jag får väl gå dit och stamma fram något och hoppas att finnarna ute i stugorna inte hugger huvudet av mig.

Temat för första avsnittet är ”vanhemmat ensin” och förutom mig är även Mikael Forssell gäst. Imorgon kl.21 på Yle2 alltså!

2 responses

  1. YIKES! Men du är säkert jättebra på finska ändå. Inte som jag när jag (och Linn) blev intervjuad i finsk radio och läste innantill från papper. Den fiffige ber om frågorna på förhand:)

    • Haha, jag får väl klämma fram något enligt bästa förmåga. Kanske det kan anses vara charmigt att klåpa med ändelserna lite. Min plan är att kompensera med kjol och lösögonfransar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s