Mr Kyselyikä

Nu då Uno och jag umgås så pass intensivt så kommer vi ju nog varandra närmare än vad vi gjort tidigare. Hinner lägga märke till en massa roliga detaljer som tidigare gått mig förbi. Jag har även hamnat krypa till korset och – ve och fasa – leka med honom. (Inte min grej liksom.) Men det är fint då man märker hur glad han blir av att ha ens odelade uppmärksamhet.

Sen så promenerar vi mycket. Eller jag då för han kan ju fortfarande inte gå…men det är lite som då han var baby att traska runt med vagnen, backe upp och backe ner. Största skillnaden där är att a) han väger 15 kilo mer än då och knappt rymms i vagnen och att han frågar saker OAVBRUTET.

  • Mamma, om man är i en rymdraket och akkun tar slut…vad gör man då?
  • Mamma, varför finns det träd?
  • Mamma, varför behöver man en armhåla?
  • Mamma, tycker du om din bil?
  • Mamma, varför har pappa ingen badrock?

Osv…osv….hundratals frågor varje dag. I början funderade jag ofta på hur det riktigt ligger till och försökte komma med pedagogiska svar men nuförtiden drar jag bara till med det första jag kommer på och myser för mig själv då han nöjer sig med vilken goja som helst. Lite roligt måste jag ju också ha.

13 responses

  1. Kommer ihåg hur jag brukade på veckosluten krypa upp bredvid pappa i sängen och ställa en massa galna frågor. ”Hur många vägar finns det i Finland?” 😀

  2. ”Äiti, miksi jäätelö on kylmää ?” ”Äiti, miksi noi meidän tien kaivurimiehet nukkuu niin pitkään että aamulla kun mennään päiväkotiin en ehdi nähdä niiden kaivavan”. Pienet pojat on niiiiiiiin ihania etten kestä ! ❤

  3. Haha, underbara frågor! Ett hett tips är att låta dem besvara frågorna själva, typ ”jaa.a, varför tror DU att man behöver en armhåla?” -då kan man få ha dubbelt så roligt för svaren kan vara ganska humor de också. 😀

  4. Mina syskonbarn har nu kommit i den åldern då dom börjar fråga hur dom blivit till. Förut har dom nöjt sej med svaret att man är i mammas mage och så får mamma en bebis. Nu vill dom veta hur bebisen kommer in i magen. Ja det finns väl inte rätta svar. Tror det är bäst att svara så enkelt men ärligt som möjligt. Min mammas svar om blommor och bin gjorde att det tog väldigt länge innan jag fattade hur det hela går till. Men visst har man svårt att låta bli att skratta ibland deras frågor kan ju bli ganska roliga. Men tror som sagt på att vara ärlig och inte förklara väldigt invecklat och inte bli generad så dom tror att både sex och barnafödande är något väldigt konstigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s