Sanningen om Tinder

För alla er som är ute i dejtingsvängen och speciellt för er som är bekanta med fenomenet Tinder vill jag rekommendera den här artikeln jag läste i Vanity Fair: Tinder and the dawn of the ”Dating Apocalypse. Den handlar om hur alla dessa olika applikationer har förändrat dejtingkulturen även i dejtandets moderland. Skitigt, skrämmande och riktigt sant. Även här i Finland.

“Tinder sucks,” they say. But they don’t stop swiping.

“It’s a contest to see who cares less, and guys win a lot at caring less,” Amanda says.

“But if you say any of this out loud, it’s like you’re weak, you’re not independent, you somehow missed the whole memo about third-wave feminism.”

4 responses

  1. Den dejtingsajt jag träffat verkar krylla av underliga typer. Ska man faktiskt då man hoppas träffa någon seriöst konstatera att via en dejtingsajt finns det iallafall ingen som är seriös. Nu har jag stängt av min profil i förtid då jag inte orkar läsa allt som man får läsa tex. rena sexinviter och annat som inte är så roligt.
    Ska man helt enkelt ge upp hoppet om att hitta en seriös, trogen, nykter man? Känns som jag inte har överstora krav men det kanske jag har. Nu ägnar jag mej åt familj och vänner någon karl verkar jag inte hitta.
    Någon annan som har dålig erfarenhet av nätdejting?

    • Det gäller såklart att vara selektiv och någolunda klar med vad man själv söker så slipper man förhoppningsvis de värsta revehålen. Jag vägrar ge upp tron på att det finns bra människor i världen trots att jag tidvis vacklar lite i den övertygelsen för tillfället. Hang in there!

  2. Jo man får väl inte ge upp hoppet.. Nu tänker jag iallafall ta en ordentligt dejtpaus efter den senaste tidens totalt misslyckade dejtingförsök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s