Chisu <3

Det har varit en sparsam semester, har gjort av med sisådär en tia på rea, en femma på en ”helt nödvändig” glittrig topp och den andra halvan på Chisus skiva Kun valaistun som jag hittade i en bortslumpningslåda på Citymarket i Vasa.

Har alltid diggat det kvinnan, så begåvad låtskrivare, producent och sångerska plus att hon såklart är obeskrivligt vacker. Finess ut i fingerspetsarna på samtliga plan. Idag då jag ensam körde från Vasa till Helsingfors lyssnade jag på den här skivan mer eller mindre nonstop och blev än en gång tagen av denna underbara kvinna.

Låten nedan är enligt mig en av de bästa någonsin i finsk musikhistoria. Minns då den kom för några år sedan, föll handlöst för den redan då och fortfarande då jag hör den för tusende gången blir jag samtidigt både gråtfärdig och euforisk. Klockren poplåt.

Gillar finsk musik för den är så rakt på sak i all sin melankoli.

Eller den här. Så svidande text kombinerat med ett otroligt fint arrangemang.

Nu är jag ensam hemma vilket känns ganska så konstigt. Balkongblommorna hatar mig av naturliga skäl, tre veckor utan vatten är inget som någon blir glad av. Imorgon börjar jag jobba igen vilket faktiskt ska blir riktigt roligt. Måste bara dra upp mig ur min lomamode först, just nu är jag så lat att det känns det som ett projekt att gå till butiken så vi får se hur vi styr upp det här med direktsänd radio. Nåååh, det blir som det blir. Skönt att vara hemma iallafall.

Puss på er och lyssna på Chisu!

2 responses

  1. Jag diggar också Chisu. 🙂 Sen brukar jag de få gånger jag får åka på jobb (eller komma hem från jobb) UTAN skolfaran- och dagisrumba, tycka att det är nästintill lika skönt som semester. 😉 Sen är ju inte vardag och rutiner helt fel efter semestern heller. Så työniloa som finnen sku säga. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s