Nice-tips?

Många går säkert just nu omkring och väntar på sommarlov och semester men personligen har jag alltid föredragit att ta en lite paus även på andra tider än jul och sommar. Att semestra mitt i terminen är helt underskattat. Alla andra jobbar så man får vara ifred och ingen förväntar sig något av en.

Trots ledighet från jobbet har det dock suttit i ett, som tur idel trevliga grejer. Igår var jag och spelade in en TV-pilot och idag ska jag hasa mig till gymmet, klippa håret, städa, handla, gå på vårfest, få besök och packa inför morgondagens Nice-resa. Ska bli så skönt att komma bort från allt ett tag. Ni som varit där, vad ska jag inte missa?

8 responses

  1. Med eller utan barn? hur länge stannar du? Mina tips är 1) fiilistele! gå på stranden, flanera i gamla stan, kurkka in i lyxbutikerna. 2) ät lunch på La Rotonde i Negresco (middag har man inte råd med, men lunch nog. Har inte själv varit, men det står högt på min önskelista) 3) gå på lenkki på Promenad des Anglais eller låna en cykel och cykla till gamla hamnen. 4) promenera upp på kullen bakom gamla stan. 5) picnica i parken vid palais massena (http://epnoe2013.sciencesconf.org/conference/epnoe2013/pages/Sans_titre_1.png) och låt barnen bada i fontänen. Där är också Nices bästa lekpark. 6) parc Phoenix tyckte barnen om, den finns mitt enot flygplatsen. Om du har tid, åk till Antibes och titta runt. fläshiga båtar och söta små restauranger. Villefrache är också kiva. Om du vill beacha och inte gillar stenstranden så finns det sandstränder i både Antibes och Juan les Pins. JLPs Plage Reve är en favorit. Tåg och allmän transport är sjukt billigt, så kör med det. Förr kunde man åka tåg för 1 e i hela området, dvs från saint tropez till monaco typ. helt kreisi. Ha kul!

  2. lite reviderade tips då 😉 Kör definitivt La rotonde! det är en restaurang inredd som en carusell i världens lyxigaste hotell. 5 stjärnig service och lunchen får man för runt 30 pix. Privatstränder är värda sitt pris, inga ungar som skvätter sand på en, solstolar med madrass och kall kokis. jag föredrar dom i JLP därför att vågorna är mindra häftiga där (och det gör på riktigt ont att bli slungad av vågorna mot stenstranden) JLP har också bra nattliv, i Nice har jag faktiskt aldrig varit sent på kvällen (fast knappast är det dåligt där heller) Villefranche har trevliga restauranger och är trevligt för vuxna (knappast jätte rajraj och inte heller bamseklubbig). fondation maeght om du/ni är konstintresserade http://www.fondation-maeght.com/index.php/en/the-foundation och st paul de vence är annars också lite sjukt. Cannes och Monaco är urtråkiga tycker jag, men alla är vi olika. Helena Petäjistö har gett ut en bok som heter Nizza, Cannes ja Biaritz och har bra med tips om restauranger och sevärdheter. Låna den!

    • Tack för alla tips! Fick faktiskt låna just Helenas boka av min ex-svärmor. Blir att läsa på planet – om jag inte koncentrerar mig på skumppan, that is. 🙂

  3. Ta en buss upp till byn Eze i bergen, tar 20-30 min från Nice, alldeles underbart ställe! Och så rekommenderar jag också en tur till grannstaden Antibes, ta tåget dit, promenera genom gamla stan till piren med värsta lyxjakterna och fortsätt till Juan-les-pins och ta en drink bland de vackra och rika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s