Skämskudde ikväll?

Snart är det dags för första semifinalen i Eurovision Song Contest. Jag vet att det inte är så politiskt korrekt att ifrågasätta Pertti Kurikan Nimipäiväts deltagande men personligen tycker jag lite synd om dem.

Visst är det fint att det finns en möjlighet även för dessa gossar att delta i dylika spektakel men samtidigt undrar jag om de verkligen inser vad de gett sig in på och vilken enorm skithög de kan utsättas för. Är de utställningföremål ála skäggiga damen på cirkus eller är det en samhällsinsats? Många frågor och jag har inga svar men hoppas på att det inte blir så här:

kuva (27)

12 responses

  • Nåmen precis. Inget illa om PKN i sig men överlag är det ju väldigt politiskt inkorrekt att ifrågasätta något som inte faller inom ramarna för vad som kan klassas som ”normalt”.

 1. Jag är lite småstörd på att man liksom glömt bort lite vad hela ESC handlar om. Det är ju trots allt MUSIKEN man tävlar om, inte vem som har bästa showen, är mest extrem, har det bästa budskapet etc. Jag är inte alls förvånad att de inte kom till final och egentligen bra så (hoppas ingen dödar mig) för då skulle dom nog inte kommit vidare p.g.a bra låt utan mer för grejens skull, för att man vill understöda eller helt enkelt gett ”säälipisteitä”.

  • Jag man lätt glömmer bort att PKN även representerar en ganska liten musikscen, dvs punken. Inte en så lätt genre för alla att ta åt sig, men eftersom jag är gift med en som är lite inne i den scenen, vet jag att PKN är högt uppskattade i de kretserna, även bland välkända internationella punkstjärnor. Så jag tycker inte man alls ska tycka synd om dem, det är nu bara sådär deras stil av punk (för det finns ju en massa olika stilar även inom punken) låter och den är lite svår för de flesta att förstå. Bra bara med olika genrer i ESC, tänk så tråkigt och jämntjockt det annars skulle vara!

   • Tycker absolut som du, det skulle vara så bo-ooring om alla låtar vore likadan och i samma genre, jag tycker det redan nu blir lite tråkigt i längden faktiskt. Punk är kanske inte den genre jag är mest förtjust i bara, därför min åsikt.. Smaken är som baken 🙂

  • Jag är själv inget fan av punk och därför inte heller den här låten men ve den som säger det högt. Det blir ju lätt sen så att om man inte gillar PKNs låt så har man automatiskt fördomar gentemot handikappade och det är ju inte alls det som det är fråga om.

 2. Tänkte bara… hur skulle vi reagera om Ryssland sände en kör med 25 gulliga flickor, alla med någon form av handikapp en värre än den andra. Jag skulle ju bli lite konfundersam iallafall… hur tänkte dom här? Sympatiröster? Hur skulle ni reagera?

  • Det dyker ju alltid nu som då upp nummer i Eurovisionen som är mer spektakel än musikframträdanden. Tror inte att det handlar om huruvida man är utvecklingsstörd eller ej utan mer att man drar nytta av andra attribut än själva musiken.

 3. Nu förstår jag faktiskt inte varför man skulle tycka synd om utvecklingsstörda överhuvudtaget. De har och har rätt till ett liv som vi alla andra. På vilket sett är det synd om dem varför ska vi tycka synd om dem? Blir så trött på dessa fördomar. Trodde vi år 2015 i Finland kommit längre än såhär.

  • Vet inte om det handlar om att tycka synd om dem men kanske det är fråga om huruvida det är rätt att exploatera dem i dylika sammanhang. Samtidigt så är det ju fint att alla är välkomna även i såna här sammanhang.

   • att vara utvecklingsstörd är bara ett ord.
    Liksom alla andra ord är ord.
    Med oss människor är det annorlunda. Vi är mer än ord
    Dom som vi valt att kalla för UTVECKLINGSTÖRDA
    vore nåt annat i våra öron och ögon om vi kallade dom för nåt annat
    men det vore ju helt ohållbart.

    Då vore ju ingenting somvi tror att det är..
    Då vore ju ett bord en stol
    och det kan det ju aldrig vara. Eller..?

   • Jag vet nu int varför det skulle vara att exploatera om dom skulle ha uppträtt på Eurovisionen?Dom uppträder ju och spelar sin musik för att dom tycker det är kul,det enda som skiljer dom från andra band är att dom är utvecklingsstörda.So what?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s