Blasts from the past

Gick härom kvällen igenom en låda med gamla skivor och hittade en hel del dyrgripar som jag i ett tidigare skede av livet spelat sönder och samman men som nu helt hade fallit i glömska.

Lustigt hur låtar kan väcka minnen till liv. De tar en tillbaka till just den där perioden då man var överväldigad av just den där saken. Man minns årstiden, var man befann sig då, vem och vad som upptog ens tankar.

Jag ska inte tråka ut er med mina egna walks down memory lane men vill ändå dela med mig av de här tre alldeles fantastiska poplåtarna som fortfarande ger mig rysningar längs ryggraden.

Keanes Everybody´s changing från skivan Hopes and fears. En av de absolut bästa poplåtarna som någonsin skrivits. Hela skivan är egentligen perfekt från början till slut och den här…körsbäret på tårtan.

Aimee Manns skiva Bachelor No.2 är också helt fantastisk. Starka låtar, genialiska texter, intressanta Beatles-inspirerade arrangemang och sen den där släpiga, flegmatiska rösten….GULD.

Inhemsk favorit från förut: Lemonator! De har ju gjort en hel hög med catchiga popdängor genom åren men den här låten gillar jag för att den är vacker, mastodontisk, melodramatisk och innehåller alla de bästa musik-klichéerna. Har man ett krossat hjärta, en bilstereo och en tom landsväg framför sig blir det fortkörningsböter på nolltid.

4 responses

  1. Underbara låtar! Fick helt kalla kårar bara av att tänka på låtarna! Lemonator är nog för mig också en som väcker starka känslor i mig, spec. Once I Killed a Boy with a Girl…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s