Jinxa läget

Det må vara gammalmodigt att vara vidskeplig men jag måste typ viska till min kompis per telefon i torsdags att ”jag minsann nästan tror att vi klarat oss undan Unos magsjukebobbor från förra helgen…” – och där ser man då, samma natt finner jag mig själv med huvudet i vessabyttan.

Hädanefter ska jag aldrig säga något om något för jag lyckas alltid jinxa alla bra grejer som kommer i min väg genast jag låter de vackra orden passera mina läppar. Från och med nu ska mina förhoppningar på sin höjd få passera mitt inre som en stilla bris. Som ett ”Hugo” på inandning. Som ett ljus just innan det hamnar under skeppan.

Men en sak är fint med att vara riktigt eländigt sjuk: man mår ju så himla bra sen efteråt! Sällan känns en kopp kaffe och en laxmacka framför Extreme Makeover: Weight Loss Edition lika fint som just i denna stund.

prada

6 responses

 1. Hej Hannah! Första gången jag är inne på din blogg faktiskt. Hörde om de arga lappen men när jag inte själv fört eller hämtat ungarna just den här veckan, så har jag inte sett den live.

  Tänkte precis som du för ganska exakt en timme sen, att tur kom vi lätt undan. Isak spydde på onsdag eftermiddag hemma på gården och så höll jag båda pojkarna hemma på torsdag. Nada.

  Sen går jag in på din blogg, läser det här inlägget och i samma sekund hör jag skrik nerifrån.

  Nu har jag tillbringat senaste timmen med att skura säng, sängbotten, leksakslåda och golv.

  Vad fan är det för en sjuka med över 48 timmars knkubationstid?!?!

  Resten av påsken gick nu i stöpet och får väl räkna med att jobba hemifrån typ hela nästa vecka, ifall det nu inte är så att jag också tillbringar kommande natt på byttan…

  • Usch då, lider med dig och er. 😦 Verkligen underliga bobbor på G för vanligtvis brukar man ju nog däcka 1-2 dygn efter att man blivit utsatt för smittan själv. Enda trösten är att det som tur brukar gå ganska snabbt över. Man får psyka sig med det i åtanke. Men onekligen ett gissel för dagis, hur ska vi bli av med detta om både smittorisken och inkubationstiden är så pass lång? Misstänker att E är nästa i tur men får se när… Vi ska hoppas på det bästa att det ordnar upp sig asap. Krafter dit!

 2. jag hatar maginfluensan, så urkigt. i natt var jag mycket orolig över att det var vår tur, men det var ju det inte, utan bara en överkonsumption av karkki.

 3. Oj sjutton oxå… 😦 sådär lång inkubationstid… Sku ha lust som Camilla skriver att ha ungarna hemma hela nästa vecka oxå men de lär väl vara omöjligt fastän hälften av vår familj redan haft sjukan..

  • Sannerligen en bedräglig bobba som åtminstone jag själv inte blir klok på. Såklart kan man inte kasta sig hysterisk trots att man såklart önskar att alla som inte ännu drabbats ska komma undan. Det enda vi kan göra nu är att hoppas på att påskledigheten tagit udden av det värsta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s