Kolloidalt silver

Inget sparkar igång fredagsfiilisen lika effektivt som ”MAGSJUKA I HUSET”-lappen på dagisdörren. Som tur kommer helgen emot så kanske det kan hindra eländet från att gå bärsärkagång – under förutsättning att folk förstår att hålla sig hemma tillräckligt länge även efter att symptomen avtagit.

Blir helt galen då jag hör om människor som skickar ena barnet till dagis fast det andra ligger hemma och spyr eller inte förstår att det krävs minst 48 symptomfria timmar innan smittorisken avtagit ens någolunda. ”Bråttom på jobbet” är knappast en godtagbar orsak till att smitta ner resten av dagisgruppen. Håll er hemma för helvete.

Vi klarade oss lyckligtvis hela förra vintern och även detta år har vi varit friska (*vitpeppar-vitpeppar*) och i år har jag även förberett mig med en liter kolloidalt silver som lär ska vara effektivt mot magsjuka. Har ni erfarenheter av det?

prada

8 responses

  1. Kolloidalt silver, alltså va va va? Hjälper det mot magsjuka? Halleluja! Hur doserar man och får man det på apoteket? Har bara hört att man ska svälja 10 hela vitpepparkorn om man vill skydda sig mot magsjuka. Magsjuka är den värsta influensan, får kalla kårar av tanken på att barnet nog troligen drar med sig det hem från dagis en dag!

  2. Kolloidalt silver är helt humbug. Var juttu om det på nyheterna eller något yle-program (minns ej exakt vilket) för int så länge sen. Sku lita mer på gammal hederlig gul jaffa! Finns säkert ungefär lika mycket vetenskapliga bevis (inga)

    • Tja, jag är ingen expert men många menar att detta är guld. Eller silver då, muahaha. Tänkte därför att det kunde vara värt att testa för varken vitpeppar eller gul jaffa funkar.

  3. Kollodialt silver säljs som avloppsrenare i Sverige för det får inte klassas och säljas som livsmedel. Så varför inte blanda en matsked klorin i ett glas vatten och dricka? Lika effektivt, finns i vilken affär som helst och tror du bara tillräckligt mycket på det så kommer placeboeffekterna inte att utebli 🙂

    • Skulle knappast kalla det placebo, man liksom MÄRKER nog om man har magsjuka eller ej. Som jag skrev i kommentaren ovan så är jag ingen expert men har man haft magsjuka tillräckligt många gånger börjar man vara redo att testa även nya medel.

  4. Ja håll era barn hemma då de är sjuka, det kan jag hålla med om! Blir helt shockad över fräckheten. Jaja, men hen spydde bara lite igår, nu är hen så pigg och glad och ser framemot att leka med vännerna.. Öööh. Kiva. Sen har vi inte personal resten av veckan.. 😀 Önskar fler tänkte lika klokt som du!

    • Alltså jag FÖRSTÅR INTE hur folk kan vara så själviska! Vi har samma situation på vårt dagis nu – hela byggnaden har däckat – något som skulle ha varit relativt enkelt att undvika. Har god lust att sätta upp en arg lapp på dörren att är ni nöjda nu? Tack så satan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s