What goes around, comes around

Jag försöker så ofta jag kan vara snäll och hjälpsam, tycker att det hör till ens medmänskliga plikt. Snällhet kan dock såklart bli utnyttjat och i längden även bli taget för givet och det är viktigt att se skillnad på att vara snäll och schysst och att frivilligt ställa upp som allmänhetens dörrmatta.

På senaste tiden har jag blivit så glad för att jag märker att ju mer jag ger, desto mer får jag tillbaka – som idag då jag hittade denna på mitt bord – ett tack från en kollega som var i pisset härom veckan.

kuva (30)

Att hjälpa andra ska naturligtvis inte vara avhängigt av tack, pris och presenter men visst är det trevligt då någon uppskattar ens ansträngningar. Så våga vara snälla – och då någon är snälla mot er, pay it forward.

4 responses

  1. Ja, snällhet vinner alltid! Och tycker du alltid är härlig när vi träffas i Yle-korridorerna. Känns som mer än tomma ord när jag snackar med dig!

  2. Joo. Mera snällhet åt folket. Ibland när jag är riktigt förbannad på nån och det dyker upp mindre snälla tankar brukar jag visserligen låta dem ha sin gång. Men nog kommer jag alltid till samma slutsats: enda som nånsin KAN löna sig är snällhet. Kan liksom inte bra med motsatsen. Och nu påstår jag inte att det där är nån enkel ekvation, eller att jag alltid själv skulle lyckas. Eller att man ska låta folk trampa på en. Men visst vore många saker bättre i världen om vi bara var lite snällare mot varann. Sådär smått stiliserat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s