Kär livet igenom

Intervjuade en alldeles underbar dam igår, Gunvor 84 år. Hon var med i tv-serien Hjärtevänner för några år sedan (ett program i vilket äldre människor säker kärleken) och nu kom hon till studion för att berätta om sitt liv och hennes syn på förhållanden och kärlek.

Gunvor

Det är alltid lika lärorikt att höra någon med ett långt liv bakom sig berätta om hur det gått och vilka vändor och val livet faktiskt bjuder på – om man nu inte råkar hamna under bussen mittiallt. Gunvor berättade om allt från sin första omvälvande kärlek till varför hon sedan ändå valde att gifta sig med en mer sansad man. Om kärlek, passion, sjukdom, död, ny förälskelse, lycka, mera sjukdom och död, nya möten och relationer…om alla olika typer av män hon av olika orsaker har älskat under sitt liv.

Det ger perspektiv och får en att inse att även om man inte alltid gör de mest klockrena valen kan man alltid välja om, välja bättre, att det alltid kommer in nya människor genom dörren och att man aldrig upphör att förvånas så länge man vågar lite.

Efter ett långt samtal körde jag henne till polisstationen dit hon ville gå för att reda upp de fortkörningsböter hon dragit på sig på Sjundeå-vägarna, haha.

(Du kan läsa en artikel om vårt möte HÄR.)

4 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s