Missförstådd lyrik

Små barn tolkar ju låttexter lite som det råkar sig, helt förståeligt eftersom de sällan är fenor på engelska vid sin unga ålder men misstag händer även oss vuxna. På senaste tiden har jag diggat Taylor Swifts låt Blank space men undrat över en rad i refrängen. Tänkte att hon KAN ju inte sjunga ”…Go lovely Starbucks lovers, they´ll tell you I´m insane…” Är man en av världens största artister har man antagligen tillgång till betydligt finurligare textförfattare än så, eller sedan är det fråga om riktigt köckig product placement.

I egenskap av vuxen människa vände jag mig således till det magiska internätet och mycket riktigt, hon sjunger inte om underbara kaffeälskare utan istället ”Got a long list of ex-lovers, they´ll talle you I´m insane…” Så nu vet vi det. Men en utmärkt låt är det (med smart och påhittig lyrik) och videon är riktigt rolig och snygg den också, rekommenderas!

Har du missförstått någon textrad du vill dela med dig av? 

14 responses

  1. 😊 Jag har ingen aningen om varken artist eller låt men i mina öron börja sången ”my Facebook water, my feet can’t touch the ground” Jag gissar på en feltolkning där. 😊

  2. Vi har också trott att det är Starbucks! Senast vi prata om det resulterade i att vi måste gå till Starbucks. Känner mej lite lurad .. 🙂

  3. Alltså vah?! Sjunger hon inte starbucks lovers. Det låter ju heelt så. Jag kommer inte själv på någon sång där jag hört fel, men min kompis syrra lurade henne när hon var liten att Roxette sjunger ”Skit, kakka prutt” istället för ”She´s got the look”. Hehe…

  4. Jag har också hört Starbucks. Jag har annat att texten egentligen inte går så, men jag har varit för lat för att kolla upp det. Så tack för att nån annan gjorde det =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s