Nytt försök med snällhet

Jag älskar ju att predika mina livsvisdomar till alla som orkar höra på men det är inte alltid lika lätt att leva som man lär. Kom på mig själv med att totalt ha övergett mitt eget försök att säga något snällt till mig själv en gång i timmen i ett försök att omprogrammera min inre dialog.

Min inre kritiker sitter således igen ledigt uppe på sin höga häst med lösa tyglar, ätandes popcorn, rått skrattandes åt mina taffliga försök här i livet.

Beklagade mig över livets jävlighet igår till en god vän som påpekade att vi just nu är inne i den allra mörkaste och kallaste perioden på året och att det nu är extra viktigt att vara lite extra överseende med sig själv. Så nu tar vi nya tag, är ni med mig?

Säg en snäll sak till dig själv en gång i timmen hela dagen. Gärna imorgon också. Och dagen efter det. Upprepa.

12 responses

  • Tack snälla, nu blev jag genast gladare! För tillfället får man nöja sig med mig på Radio Vega (lördagar 10-14) men visst finns det vissa framtida projekt på gång som förhoppningsvis blir av så fort som möjligt. 🙂

 1. Så sant. Man ska inte vara för hård mot sig själv i januari och februari. Hellre äta en extra bulla och dra på sig mysbyxorna än försöka starta ngt nytt liv med bara groddar på tallriken.

 2. Väljer att skriva om dig idag för att be din inre kritiker stiga av den höga hästen o välja en ponny istället..eller hen kan också försvinna helt!

  Hannah är den finaste mamman som alltid orkar stå upp gör sina barn-hon är den som använder förnuftet o litar på sin mammaroll. Hon vågar stå upp för det barnen mår bra av!

  Som vän är hon den som alltid, läs: ALLTID finns där!

  Värdefulla du❤️

 3. Jag vet inte vad som hänt med mig och i vilket skede, men min inre röst är den trevligaste typ jag känner. Den kämpar, stöder, hurrar och skrattar dag ut och in. Om jag är ledsen så tröstar den och är en riktig fighter som säger endast snälla saker åt mig. ”Du är en jätte bra typ! Fint gjort där! Tänk så fiffig du är! You go girl!”

  Om det behövs så kan man ju ändra sin inre rösts ton. Typ säg alla dom där otrevliga saker med en pipig röst eller varför inte med en sexig röst. Svårt att hålla sig, då det låter så fånigt. Ta denna tanke med sexig röst: ”Så du misslyckades igen, är det kanske att du gjorde det på flit så att du skulle få höra min röst igen, mmm-mm-mmm. Voj Hannah, du har varit riktigt, riktigt tassig nu, mmmm…” It’s sexytime!

   • Jippiii!, säger jag och min inre röst! Om jag gör så bra jag kan i stunden kan jag inte kräva någo mera, utan ge beröm. Det är så mycke lättare så och samtidigt så uppskattar jag mig själv. Jag tycker verkligen om mig. Och jo, att vara elak åt sig själv med sexig röst, sjuuuuukt underhållande egentligen!

    Jag skrattar ännu också åt din fina mening: ”I dylika stunder önskar jag att det var jag som låg raklång där på skyddsvägen och att någon hade så pass mycket nåd i kroppen att de körde över mig.” Kommer så att ta tanken i bruk, det var så brutalt roligt att kan skratta högt åt tanken om omgivningens behov av nåd. Hahahaa, du är så rolig! Riktigt så där att det nästan harmar att jag inte hittat på det själv, men nu istället får jag vara glad över din gåva att beskriva din vardag så att du får mig att skratta högt.

   • Du anar inte hur glad jag blir av dig och dina ord. 🙂 Puss på dig, du är en kvinna i toppklass. Att vara snäll mot sig själv och andra är en helt underskattad konstform som föder mer godhet i världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s