Hälsa eller fåfänga

Efter jul- och nyårshelgerna har jag (liksom alla andra) försökt komma igång med träningen igen men ack, få saker är väl mer deprimerande än att märka hur snabbt man förfallit då man står där igen och flåsar i kramper som världens nybörjare.

Jag har aldrig varit något träningsfreak (tvärtom) men överlag har jag alltid försökt hålla mig i någolunda form, främst p.g.a. fåfänga. Många påstår ju att de tränar ”för att det är så himla skönt” och man vill ”må bra” men jag påstår att de allra flesta gör det för att bli lite snyggare/smalare så de ska ha större chans att duga i andras ögon. Håller ni med?

”I don´t care about healt, I just wanna look good in my Levi´s”

– Robbie Williams

8 responses

  1. Håller med till 100%. Att man känner sig piggare och fräschare när man rör på sig är bara en bonus som kommer tack vare fåfängan!

  2. Alltid då jag har rört på mig för att se bättre ut har det tyssät så fort jag nått det målet. sen slappar man och blir fladdrig i kanterna pånytt. När jag började springa för att kunna skida bättre och märkte att det ju är helt kung att springa har jag orkat fortsätta. Med springandet faller konditionen också så snabbt om man lägger av, att man genast blir bestraffad av att slappa. Bra sport på det viset.

  3. Jag har inte tränat på tre dagar, och är nu helt ”on the rock bottom”. I kväll blir det ett pass, ack så skönt.

  4. Oärligt att säga att inte utseendet också spelar in. Men för egen del så får jag också motivation att gå till gymmet för att jag vet att det håller mina sömn- och ångestproblem på mattan. Vi lär gå till samma gym förresten, rekommenderar Pilates för att komma igång!

    • Är det sant? Måste moikka om vi ses där någon gång. 🙂 Var faktiskt på pilates tidigare i veckan, det är en gammal favorit som aktiverar helt andra muskler än hetsjumpporna. Har man rätt teknik är det riktigt effektivt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s