Julstress vs meningen med livet

Heipparallaa, kära vänner! Hur är läget? Jag har haft en lugn helg med jobb och sedan lite barhäng med världens snyggaste, snällaste och roligaste människa, Catja. Kolla nu det där fejset! Huh-huh. ❤

20141215-102612-37572933.jpg

Många pratar om julstress men själv upplever jag inte någon sådan – speciellt inte om man jämför med svårigheten i att hitta meningen med livet. Jular kommer och går, Weltschmertzen består, haha. Ei mul muuta, ha det gott!

14 responses

 1. Julstress? Va är det för någo? Vet inte alls va du talar om 😉 Kanske sedan på självaste julafton när jag springer på stan och ska börja shoppa julklappar. Och mat från de länsade hyllorna.

 2. Jag har ingen julstress heller! Bara going with the flow. Skönt. Tänkte handla allt idag som ska handlas inför julafton också, hur effektivt? Behöver alltså inte gå till butiken alls sen mer före jul efter idag. SKÖÖÖÖÖÖÖÖNT.

 3. Precis. Tyvärr är julen för många en alldeles för ensam tid. Då man är ensam på julen känns nog julstress som ett lyxproblem. Är glad att jag inte behöver fira julen ensam. Har bekanta som inte har någon att fira jul med.
  Typiskt såhär just före jul har jag magsjuka och får hålla mej hemma. Känner nog lite julstress men nu slipper jag inte ens ut ur huset.

 4. Ja julen kan vara en tid för många då det känns som alla har det bra. Kan nog vara bra att komma ihåg att bilden av sitt liv många visar uttåt inte alltid stämmer.
  Bara vi är rädda om varandra! För oss som har turen att vara lediga är nog julen för alla en tid för välbehövlig vila.

  • Jamen, precis. Hoppas att julen kan vara en tid där man (på gott och ont) kan sitta ner med sina nära och kära och idka lite kvalitetstid. Eller helt enkelt bara vila var och en för sig. Det är ju inte alla som gillar t.ex. sin familj speciellt mycket och hellre hänger ensamma.

 5. Jo man känner nog av lite stress inför julen å vilja hitta på något inför den, så när en av mina vänner påminde mig om att hon reser till Thailand den 22:a dec och är där i 6v, så kunde jag ju kontra idag med att jag också bokat en resa utomlands den 22:a dec (en dags tur mellan Umeå och Vasa) hela ca 5 timmar att stressa runt med bilen å spendera på olika affärer i Vasa!!! 😉

   • Får väl bara hoppas på att den gamla båten ”orkar” tillbaka igen också….. 🙂
    Annars får man väl vara mentalt förberedd att ta den ca850 km lååååånnnga vägen hem eller att emigrera då?? 😉

 6. Här är iallafall en som är avis på er som ska till Österbotten! Saknar mina släkt och vänner där men tiden räcker aldrig till att göra allt man vill. Med jobb måndag till är man också ganska slut när ledigheten äntligen kommer. Har planerat att åka till självaste Jakobstad i april. Men sen blir det sommar,sol och äntligen tid för en längre stund i Pampas! Det gäller att se framåt i mörknet.
  Ja klart att det är roligt att fira jul hemma. Ibland känns Österbotten lite långt borta,lite långt när man vill krama om dem därborta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s