Hjälp skydda alla små och stora

Precis som alla andra är jag givetvis bestört över olyckan som i söndags krävde en ung mammas och hennes tre barns liv. Utan att gå in på desto fler detaljer eller spekulera i vad som hänt så är dock en sak klar som korvspad: ingen människa som är i balans skulle göra något sådant bara av ett ögonblicks impuls.

Det finns människor där ute som speciellt under småbarnsåren upplever livet som att ständigt trampa vatten med näsan nätt och jämt över vattenytan, som om man med blödande fingrar klamrar sig fast vid en hal klippa med bara mörkt vatten under sig.

Folkhälsan satsar detta års Lucia-insamlingspengar på att hjälpa just dessa kämpande småbarnsfamiljer. Rösta gärna och bidra med en slant så kanske någon annan kan bli hjälpt – i tid.

20141027-204341-74621639.jpg

10 responses

 1. Tyvärr fungerar inte psykvården i vårt land är inte insatt i hur stödet för tex. parterapi fungerar. Denhär kvinnan och också hennes man hade behövt hjälp nu slutade det i en tragedi för alla inblandade.
  Läste också en tänkvärd kommentar på hbls sidor vad är det för fel i vårt land när det finns så mycket familjevåld och problem? Verkligen en tanke att tänka på.

  • Jag är såklart ingen expert på området men jag tror att en grundläggande sak är det att vi inte pratar med varandra. Att vi isolerar oss i våra små lådor till hem och sedan ligger där och ruttnar sönder inifrån tills vi en dag exploderar. Det behöver inte vara så pass tragiskt som denna olycka men man kanske utagerar då man dricker eller snäser åt en kollega som inget gjort. Vi borde alla våga vara lite öppnare – OCH så borde såklart psykvården vara mer lättillgänglig.

 2. Oerhört knepiga saker. Och sorgliga. Dessutom måste man själv orka och framförallt kunna söka hjälp och ändå är det inte okomplicerat. När jag var som trasigast och som mest utmattad efter separationen från mina barns pappa var jag också i kontakt med socialen och fick svaret (glömmer det aldrig) att ”krasst nog finns ingen hjälp att få om det inte finns mussbruk med i bilden utan BARA utmattning.” Tack och lov hade jag ett fungerande stödnätverk som fångade upp mig och hjälpte mig ur krisen, men jag vet ju att långt iftån alla har det. 😦 Härligt med Luciainsamling just för det ändamålet! Och VAR är bakre radens kandidaters ben undrar jag också??? 😀

  • Jag har också hört folk berätta liknande erfarenheter av sjukvården. Tyvärr måste man vara så himla stark och bestämd för att få hjälp och det är såklart svårt då man knappt orkar ta sig igenom dagen. Själv har jag nog fått hjälp från sjukvården då jag bett om den men det är ju alltid lite olika på olika ställen.

   (P.S. Bakre raden står på knäna. 🙂 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s