Home alone

Man får väl knappast säga såhär men det är nog SÅ skönt att få ha de här sällsynta kvällarna helt för sig själv utan de små själviska kokosbollarna.

20141025-204034-74434851.jpg

Det är ganska sällan det vågar sägas rakt ut att moderskapet ibland är totalt utmattande, urlakande, glädjedödande. Detta eviga givande, uppassande, älskande, fixande…ibland är det bara för mycket.

Så i detta nu njuter jag i fulla drag av ett vinglas och The Bachelorette på digiboxen. So sue me. Trevlig helg allesamman!

19 responses

 1. Visst är det fånigt att en ensamstående förälder anno 2014 inte öppet ska få njuta av ensam tid utan att behöva dras med skam och skuldkänslor. Att få vara härskare över fjärrkontrollen en hel dag kan ju utsöndra glädjeskutt hos vem som hellst. För att inte tala om vetskapen över att inte behöva laga mat om man inte vill. Våga säg nej till Bärtil och ja till pizza! 🙂

  • Amen! Men det är nog underligt hur lätt folk skuldbelägger en. Ingen skulle säga samma om en pappa som gjorde detsamma men mammorna får lätt höra den gamla svängen om ”varför skaffar du barn om du inte vill vara med dem?” Och det är ju inte alls det som det är fråga om.

 2. Sunt tänkt, tycker jag! Egentiden är klart underskattad.
  Jag är själv långt förbi småbarnstiden, men nu då jag längtar efter att barnen så småningom ska flytta hemifrån är det många av mina vänner i samma situation som förfasar sig över att jag vänligt men bestämt puffar ut sönerna. De håller kvar barnens rum oförändrade trots att ”barnen” närmar sig 30. Själv har jag stora planer på att inreda sönernas rum till gästrum och bibliotek och annat. Navelsträngen ska faktiskt klippas redan på BB!

 3. Du har så rätt! Hur mycket jag än älskar min dotter, så njuter jag nog så otroligt mycket av de sällsynta kvällar som hon är övernatten någonstans och t.ex. maken är på nattjobb. Ibland behöver man vara med bara sig själv och det betyder inte att man skulle vara en sämre mamma för det!

  • Nå precis! Det har ju inget med ens moderskärlek att göra utan att ibland behöver man samla energi åt sig själv för att orka ge åt andra. Man kan inte ta ut från ett konto om man inte sätter in något ibland.

 4. Ja har vi allt annat än rosenröd vardag! Med en 3,5 årig megatrotsande pojke e livet inte alltid en vals! Så njut du av friheten och ta ett glas för mej med (är gravid, annars sku jag bubbla till det själv)!!

 5. Alltså det är sååå sköönt med egen tid! Och det ena utesluter ju int det andra, fast det är jobbigt, enerverande och slitsamt så betyder det ju inte att man inte samtidigt tycker om som sina barn, fast man stundvis får piss i huvu.Denhär svarvita synen på föräldraskap gör nog människor bara ångestiga och får dom att må skit. Så njut du och fint att du delar med dig av dina tankar!

  • Tack att du och ni kommenterar! Det gör att jag känner mig mindre ensam i mitt stundvisa hat gentemot min avkomma. 🙂 Jag tror ju så hårt på det här med att ju mer man vågar vädra sin skit med andra desto bättre är det för alla.

 6. Tack för din ärlighet, Hannah! Den är en av de största orsakerna till varför jag läser och njuter av dina blogginlägg. 🙂

 7. Fast jag skäms nog inte en sekund när jag öppet erkänner att jag inte gör nåt annat än njuter då jag äntligen får vara ensam en kväll eller två. Sker ju tyvärr inte särdeles ofta i mitt liv heller…

 8. Så skönt att bli av med avkomman ibland och bara vara, i början hade jag svårt att njuta av det, men nu vet jag bättre. Som separerad förälder har man ju barnet hela tiden sen när de väl är hos en och då får man inte ens sitta i fred på vessan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s