Om trevligt bemötande

Träffade just en kollega i hissen som tyckte att min glittriga tröja var så fin och att det är lyxigt att den skapar en discobollseffekt i hela hissen. Hur glad blir man inte av det?

Själv var jag härom dagen i butiken och eftersom jag tror så starkt på det här med att behandla andra som man själv vill bli bemött så brukar jag alltid le och vara vänlig mot de jag träffar. Kassatanten tittade på mig och sa att ”vet du hur glad jag blir då någon kund ler mot mig?” Där ser man då hur mycket en liten kommentar eller gärning kan göra för en medmänniska.

Vad lära vi av detta? Vi skola alla dela med oss av vår snällhet och inte vara rädda för att dela den med andra – och alla får en bättre dag i slutändan. Trevlig helg!

kuva (16)

8 responses

  1. Ja! Stundvis när jag haft lite tassigt med pengar har jag varit extra noga med att sprida god feelis eftersom det är heelt gratis. Jag ger det jag har att ge, helt enkelt. Är nog annars också inne på samma linje som du, det behövs så lite ansträngning för att sprida god stämning. Enda gångerna jag undviker att smila och ge komplimanger är i simhallen men vet inte riktigt varför.

  2. Å precis så ska ju världen vara, på finska går det ju under ”anna hyvän kiertää”. Försöker verkligen vara en som hör till dem som lagar det goda i rullning. Även om det ” bara” är ett leende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s