Då autopiloten gått på kaffepaus

Ni vet de där ögonblicken då man kommer på sig själv med att ifrågasätta någon kunskap som vanligtvis går per automatik? Som att andas, komma ihåg pinkoden till sitt bankkort eller hur man kör bil.

Idag i trafikljusen fick jag nästan panik då jag började tänka på hur det nu riktigt var med kopplingen…skulle man lyfta den före eller efter den andra pedalen? Herregud, vilken ÄR kopplingen, vilken är bromsen? Trots snart tjugo år av daglig bilkörning satt jag och tvivlade och trummade nervöst mot ratten. Då ljuset slutligen växlade till grönt tog min kropps automatik lyckligtvis över och jag och min sexiga farmar-Peugeot kunde säkert susa in på dagisgården.

Samma sak med att andas. Om du nu tänker på hur det känns blir det mittiallt riktigt svårt och ansträngande och möjligtvis riktigt angstigt. Sorry, kunde inte motstå frestelsen. Muahahaha.

10 responses

  1. Jag vet känslan! En gång då jag körde hemåt sent en kväll så fick jag total blackout och kom fasiken inte ihåg vilken sida av vägen man ska köra på..körde kanske några hundra meter på fel sida, sedan mitt på vägen under tiden jag försökte ”koppla på autopiloten” så mötte jag en bil, fick panik och tänkte att han kör säkert rätt. Fasiken så jag skämdes! Tur i oturen hände det här på en grusväg ute på landet, typ tolv tiden på natten. Han som jag mötte svor garanterat i mig och tänkte väl att jag är nåt rattfyllo..då jag berättade för sambon, förstod han inte hur nån kan glömma en sån självklar sak..

    • Men det är just såna där kortslutningar jag tänker på! Är ju en kul och smått ofattbar historia såhär återgiven men i stunden vet jag precis hur det känns.

  2. Haha!! Underbart att höra att även andra än jag kan flippa ur! Har varit med om ”kopplingfenomenet” och det är otäckt.

  3. Alltså SÅ HEMSK känsla. Har hänt mig några gånger. Ibland har jag tilome börja fundera viken sida av vägen jag ska köra på. Helt sjukt att man kan flippa sådär. Och det är ju förbjudet att tänka på sin bankkod. Senast jag tänkte på den blev jag tvungen att beställa en ny från banken…

  4. Nu ska jag vara riktigt elak och berätta en sak som kommer att ändra ditt liv för all framtid…

    Om man börjar tänka på sin tunga och var man har den i munnen hittar man plötsligt inget ställe som känns bra eller rätt. Förlåt. Jag bara måste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s