Ett slag för barnloppisarna

Brukar alltid nu som då slå ett slag för det här med att köpa barnkläder på loppis. Åtminstone om man har ett prydligt och fräscht sådant i sin närhet. Idag köpte jag utebyxor, paljettklänning och två prima tröjor för sammanlagt 9€.

20140901-195201-71521998.jpg

Det betyder dock inte att jag aldrig skulle köpa nytt men det kan ju vara bra att tänka på att nya ensemblen nedan på klänning och pipo som också slank ner i väskan under shoppingturen i lokala köpcentret gick på 23€ – bara som jämförelse.

20140901-195838-71918112.jpg

Nu menar jag absolut inte vara nån Jesus då det kommer till återanvändning (i smyg funderar jag på hur jag på ett snyggt sätt ska kunna slänga två gamla stekpannor i husbolagets roskis utan att känna mig som världens miljömarodör) och då man akut behöver något går man till butiken och köper det, punkt slut.

Meee-eeen om man någon gång har en stund över är det alltid värt besväret och gräva runt på ett loppis nu som då. Ha ögonen öppna för allt som är rätt storlek eller större och njut av att kunna spara en rejäl hacka. Det är ju trots allt roligare att för samma pengar köpa utebyxor OCH en vinflaska eller ett nytt nagellack än bara de där utebyxorna.

5 responses

  1. Just sådär e det! Jag köper också helst på loppis, men man måste ha TID. Alltid har man inte det och ibland e uppköpen akuta, så då blir det ju hm… Men om man till hm återvinning för en påse gamla söndriga/fläckiga kläder/textiler, så har man lite bättre samvete.

    Recycle-lådor finns vid varje hm-kassa och man får en -15% rabattsedel för besväret :D. Win-win för bättre samvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s