Jippikajei från sjukstugan

Jahapp, barnen hann iallafall vara lite över en vecka på dagis innan den första bobban slog till. Lyckligtvis inget värre än en helt vanlig förkylning men tillräckligt för att hållas hemma idag.

Det som jag låg och funderade på inatt mellan turerna till barnkammaren är hur herrans skönt det är att nuförtiden oftast få sova hela natten. Man slipper att vakna var och varannan timme för att någon är hungrig, törstig, har tappat tutten – what not. Man slipper att tvinga sig själv upp ur den ljuvaste av sömn, som om man brutalt blev riven upp från havets fridfulla botten till den skummande och kaotiska ytan med en nybörjarbenjisnodd full av spänst och iver.

Krafter till alla er som ännu är mitt i helvetet med amning och/eller allmänt vidriga, utplånande sömnlösa nätter. Kom ihåg: this too shall pass och snart är det mer vanligt än ovanligt med 6-7 timmars ostörd sömn. (LYX!) Det är bara dessa sjukdagar då och då som får en att minnas vilken tortyr bebistiden kan vara. #nevöforget

13 responses

 1. Kära du, ditt välmenande inlägg är som extra fin flingsalt i såren hos till exempel en morsa vars snart 4- och 6-åriga bebisar fortfarande väcker henne varje natt – ibland till och med flera gånger 😉 Men that too shall pass!

 2. Kram från en trogen läsare som också sitter hemma med två typer, som hann vara hela 8 dagar på dagis innan de blev sjuka 😦 Tack för en härlig blogg. – Jennifer

 3. Även hos oss får vi uppleva flunssan. Och det efter endast fyra dagar vid dagis. FYRA!!! Usch och blä för dagisbobborna! 😛

 4. Oj detta låter bekant…. Vet int hur många gånger jag sprang in till yngre damen inatt, nu sjukstugas de här med… 😦 pip, gnäll o strid om precis allt… Dehär bobbona sku kunna fa då långt som pepparn växer…
  Lyfter hatten åt er som får tas med nattvakande.

  • Det verkar vara samma visa mest överallt, allas bobbor blandas då dagisar och skolorna startat. Meeen, ska hoppas att det går över snart – OCH detta är en piknik i jämförelse med magsjukevågorna vi har framför oss i vinter. Oh, the joy. Mmmm.

 5. Vår minsta hann ju aldrig ens till dagis innan han blev redigt sjuk ( i just magsjuka). 😀 Nu är det andra gången jag får bli hemma med honom, sedan hösten drog igång.. Men bara flunssa denna gång som tur, och hann ju faktiskt vara på jobb två hela timmar idag innan jag måste hämta honom. 😉

  • Åh nej, vilken flopp! Och magsjuka, varifrån kom den såhär mitt i sensommaren? Det brukar ju vara vinterns plåga. Om ni inte varit och badat i nån av de förpestade sjöarna förstås.

   • Nope, det hade vi inte ens varit, bara i parkens bakteriepool (och så matade de änder vid någon pöl med pappan, kan bra tänka mig att nåt kan ha fastnat därifrån också..). Denna var dessutom lång, sex dagar hölls inget i honom och han torkade ut o allt, man var riktigt lycklig då han ville ha gott igen! 🙂

    Hoppas vi då inte behöver få det på nytt! Håller tummarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s