Fejka för att duga?

Ska dra en repa på stan med mina girls ikväll och jag vet inte vad ni anser om detta – därför frågar jag: tycker ni att det är falsk marknadsföring att fixa till sig så man ser hundra gånger bättre ut än en surmulen vanlig tisdag?

Har några vänner som inte tycker att man ska behöva ”göra sig till” för att få uppmärksamhet och att om någon gillar en gör de det för den man är. Okej, det är såklart målet ifall man vill ha en ny livskumpan och gillar de en på riktigt orkar de även med den surmulna tisdagen men i ärlighetens namn så uppskattar jag nog att även andra anstränger sig lite då de går ut. Köper jag en gris i en säck så letar jag ju nog hellre efter en fräsch gris än en som inte orkat duscha.

Så vad säger ni? Är det fejk att sminka upp sig och se glad ut även om man innerst inne är en melankolisk 36-åring?

20140628-193619.jpg

(P.S. Till mitt försvar måste jag säga att jag faktiskt är ganska glad nu. Och jag är gladare då jag ser kiva ut, so sue me.)

18 responses

 1. Absolut inte fejk! Sminkar själv varje dag och lite extra till fest! Hälsningar från en melankokisk 43-åring 🙂

  Sminka på du och ha en kul kväll!

 2. Tror att de allra flesta är lite melankoliska innerst inne, med eller utan smink. En bra typ (blivande kumpan) känner ömhet för det. Att göra sig lite fin inför utgång är ren artighet.

 3. Du sa det själv, man blir gladare då man ser kiva ut! Så varför inte pigga upp sig själv och andra med lite smink och helt underbart hår. Vill du vänligen dela med dig hemligheten bakom en frisyr som din, hur gör du?
  Ha en härlig kväll med tjejerna 🙂

  • Absolut, kan göra det mer utförligt någon gång. I korthet är hemligheten en locktång och bra värmeskydd, låt lockarna svalna ordentligt och kamma ut med fingrarna eller en glestandad kam. ”Söndra” lockarna så det inte blir för prydligt och tupera lätt från topparna uppåt – voila!

 4. Fake it ‘til you make it!, brukar jag ha som mantra stundom. Jag meikkar för att jag själv känner mej fräschare då, gäller både vardag och fest. Vem sku vila se på en(=jag) halvhängig och chokofinnig i fejset!? Inte jag, så då antar ja att världen tänker lika. Heh! Och det är ju fakta att känner man sej snyggare, fräschare så har man bättre självfötroende. Man vågar mer. Klart att man får fler blickar då åxå, eller? Så sminka på du bara å njut av kvälln!

 5. Har själv reflekterat över detta under åren; för vem är det som man ”gör sig fin”, meikkar sig etc. Det behöver ju inte nödvändigtvis vara så att man gör det för någon annan – man gör det för att man själv vill känna sig lite extra fin, pigg, självsäker etc. Men det som jag tror att jag lika viktigt är att man också kan känna sig bekväm utan.

  • Olika på situationer såklart. Men alltså, om jag kliver in i hissen och möter min spegelbild och det ser ut som om jag legat på soptippen inatt så blir jag ju inte direkt gladare av det. Man tar vad man har och gör vad man kan. 🙂

 6. Kalla mig ytlig om ni vill men jag tänker då int gå ut utan smink. Vänlig hälsning från mycket melankolisk 39-åring.

 7. Hej,
  Passa på och spakla&meikka er så länge ni kan!!! Själv har jag blivit allergisk mot läppglans/stift, mascara och andra liknande produkter längs med åren. Det harmar så mycket! Förr kände man sig tom. snygg ibland, nu ser man bara blek och ”grå”
  ut utan smink.
  H. Småbarnsmamma, 35 år

 8. Nå hej snyggo! Alltså. Klart man får fixa sig hur mycket man vill. Åh. Det är ju bara så fantastiskt kul att klä upp sig, locka håret och måla ansiktet. Jag har gjort fred med det där. Men kämpat mycket med frågor kring yta. Idag känner jag mig fin både med och utan smink. Men fixar mig när jag ska gå ut. Inte för att dölja. Utan för att framhäva det min mommy gave me! Ger mig feelis! Jag skulle inte vilja att min future husband skulle gå omkring med sönderfjärtade mjukisar på krogen. Fast jag fattar att det möter mig i ett senare skede. Inget fel med att put your best face out there.

 9. Tycker som alla andra här. Klart man ska sminka sig och täcka mörka ringar osv – om man vill! Det är absolut inte fejk, man blir ju just som du säger lite gladare av sin spegelbild 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s