Doftminnet

Köpte ett nytt sköljmedel härom dagen och nu då jag öppnade tvättmaskinen slog en doft emot mig som var identisk den jag (tydligen) använde då jag flyttade till Helsingfors för snart tio år sedan. WOM – och jag var tillbaka i den där sommaren 2004 då jag stod bland mina flyttlådor på Rödbergsgatan och funderade vad i hela friden detta ska bli till. Mycket har hänt sedan dess. Mycket.

Underligt det här hur doftminnet är så otroligt starkt – möjligtvis det starkaste – om jag inte minns helt åt skogen. Kan känna ett tvättmedel och vilja spy för den påminner mig om graviditetsillamående, kan känna en doft av rakvatten svepa förbi på stan och komma ihåg en människa jag mer eller mindre glömt bort att jag ens träffat. Underligt och fascinerande.

2 responses

  1. Jag öppnade förpackningen till en ny badring idag och schwoom var jag tillbaks på Karperö simstrand anno 1984. Btw, sorry för twitterspammen, det blev en längre tråd än planerat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s