Kärlekstripp till Ryssland

Jag och Anne gjorde en succe’artat besök till St. Petersburg i veckan, mycket spännande för oss Ryssland-virgins. Åkte dit med båt vilket är ett utmärkt alternativ för den som inte orkar fixa ett visum, på detta sätt kan man njuta av 72h på andra sidan utan papperskrig.

framtiden

Vi sov två nätter på båten och var således bara framme en dag men hann trots det se väldigt mycket av denna stad där faktiskt ALLT är enormt och mycket vackert – om dock en underlig kontrast till all misär som också funnits och finns i Ryssland – men verkligen en fröjd för ögat.

isakskyrkan

På Hotel Astoria hade Hitler planerat fira sin seger i andra världskriget men tja, det blev ju inte riktigt så.

astoria

Anne hittade många nya pojkvänner…

pojkväncollage

pojkvän3

Vi roade varandra med så ”högklassig” läppä att det mesta av ölen vi drack frustades ut genom näsan.

öl

Överlag en riktigt rolig resa! Båten var lite sunkig men staden imponerande. Åtminstone ett alternativ till alla Stockholm- och Tallintrippar. Tack till St.Peterline som bjöd på denna möjlighet att bekanta oss med det visumfria konceptet!

annebåt

2 responses

    • Jovisst, helt okej att åka dit med båt. Den är ju dock inte lika rolig och välutrustad som de flesta Sverige-medel men ren och fungerande. Och så får man ju njuta av sjövägen in till stan via en många kilometer lång kanal-labyrinth medan man sitter och dricker sitt morgonkaffe. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s