Den ljuva skadeglädjen

En grej man hamnar stå ut med i mitt jobb på radion är ju all feedback folk tycker att man ska ta del av. Ibland verkar det som att ALLA har en åsikt om vad man säger, hur man säger det, vilka ämnen man pratar om och med vilken ton man gör det. AJA BAJA om du råkar säga fel ord med fel tonfall – det kan lätt bli världens största ramaskri i sociala medier och på diskussionsforum – och själv är man mer eller mindre maktlös eftersom yrkesrollen förbjuder en att skriva tillbaka det man känner i sitt hjärta.

Men det finns stunder då man får sin lilla njutning, som idag då jag fick ett mejl av en herreman som bl.a. ville att jag skulle öva på obestämd och bestämd form på ordet ”botten” samt att ”köttfärs” är att föredra framför ”maletkött” + en del andra grammatikaliska brister jag tydligen har i mitt språk – och hela härligheten var undertecknad:

Med vår hälsningar, XXX

Hehe.

14 responses

  1. Herregud att folk orkar maila en radiopratare om sådant tjafs. Vilket fattigt liv de måste ha. Han kanske pratade om sig själv i pluralis majestätis? Så då fick du en hälsning av Hans Majestät.

  2. Jag fick också en typ efter mig via jobbet som skrek ut att jag hade gjort kirjotusvirhe! KIRJOTUSVIRHE! Märkte du, KIRJOTUSVIRHE! Jag älskade den stunden då jag pedagogiskt berättade att ”Kirjotusvirhe kirjoitetaan KIRJOITUSVIRHE.” ❤

  3. Klockrent! Gästade en gång lördax och satt bara och gapade då jag i real life fick beskåda hur programledarna fick ta emot samtal under låtarna där folk gnällde på deras uttal. Helt ofattbart! Har man inget annat att göra?

  4. Jag tycker att du gör ett jättebra jobb i radion, blev speciellt glad i lördags när du använde ordet ”roti” istället för ”rutten” 😉 Du har en mycket trevlig radioröst 🙂

  5. Jag minns en typ (som jobbar med svenska språket som verktyg) som klagade på folk som är så okompetenta i sitt jobb. Jag ba, det heter inkompetent… Jag iddes inte säga att jag själv betraktar typen som klagade som mycket inkompetent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s