Våga loppis!

Hasade runt i de stora kedjorna på jakt efter en vårjacka åt Uno – utan resultat – eller åtminstone hittade jag inget jag skulle vara beredd att betala tiotals euron för.

Eftersom jag var ledig och på bra humör tänkte jag därför ännu ge lokala barnloppisen en chans. Brukar ofta handla där men det kräver ju både tid och nerver. Ibland går man därifrån med en hel hög med bra stuff, ibland tomhänt. Idag hade jag dock turen med mig, perfekt farkkujacka för 3€!

farkkujacka

Är inte annars någon aktiv loppiskund, tror jag aldrig köpt något till mig själv där – främst för att det är så sällan man hittar något man gillar som a) passar och b) är fräscht.

Barnkläder är dock en helt annan historia för de små växer så snabbt ur allt att plaggen sällan är speciellt slitna. Så sälj bort, ge vidare och låt era skåpskatter återanvändas! Både miljön och plånboken tackar.

10 responses

 1. Det finns ett ganska nytt barnloppis på Finnovägen, Esbo. Pellavapää, tror jag det heter. De har jättemycket fina barnkläder och själva loppiset är ganska litet men fräscht.

  • Tack för tipset! Ska kolla in det. N&N är också kiva för att det är så pass litet och överskådligt och just p.g.a. fräschören – vilket såklart är viktigt. Men ska checka detta också, det är dessutom närmare mig. 🙂

 2. Jag är såväl pihi som lat, och ÄLSKAR! loppis. Alla barnkläder – med undantag för gummistövlar och vissa ytterkläder – kommer därifrån, och för att vara helt ärlig har jag inte köpt ett nytt plagg åt mig själv på över ett år. Allt utom mat och vissa ”must-have” leksaker kommer från loppis. Vi har tur, i lilla Lovisa finns ett überkirppis där man hittar ALLT. Mellan loppis och bibban sparar vi en vacker slant (som vi inte har ändå).

  • Och är det inte så att efter att man märkt hur mycket man kan få halvgratis så nänns man knappt köpa nytt då man ändå vet att de knappt hinner använda kläderna ordentligt innan de växer ur? Du har ju dessutom extra knepigt och kostsamt då de inte kan ärva av varandra. Uno använder nog det mesta av Elaisas avlagda – förutom kanske de rosa tröjorna med puffärm då. – så det är inte så mycket som jag hamnat skaffa åt honom. Mor- och farföräldrar hjälper generöst till med ytterplagg och skor som är mer kostsamma. 🙂

 3. Snygg jacka! Loppis är det bästa, men det tar tiiiid… Men då man sett vad man kan få där och för vilket pris, svidet det att köpa nytt. Speciellt dom dyra grejerna som overaller köper jag på loppis. MEN nu då Antony är stl 122-128 hittar jag just inget mer. Till mig själv hittar jag också ofta nåt, tex svarta Mangojeansen jag nu har på mig 🙂

  • Jag har märkt samma sak! För bebisar och småttingar finns det en uppsjö men även för Elaisa (som är fem) är det mer sällsynt. Men bra att du hittade något till dig själv iallafall som tröst. 🙂

 4. När jag går på loppis nuförtiden vill jag nästan ha en liten bebis, för till bebisar finns det ALLT. Men jag har samma erfarenhet som Jonna här ovan – i stl 122 är det så mycket svårare att hitta bra grejs, eftersom barnen använder kläderna längre och dom slits på ett annat sätt. Att hitta fläckfria, hela och snygga kläder till rimligt loppispris börjar bli svårt. Fast ibland köper jag t.ex. utebyxor för våren från kirpparen just för att det då inte harmar så mycket om byxorna slits sönder på några månader (dagis med grusgård + hopptävlingar från gungan = slitna knän).

  • Ja, det är sant. De klarar ju inte speciellt många kraschlandningar innan knäna är upprivna. Man kan alltid laga med såna där tyglappar men ändå, det svider mindre att se ett loppisfynd gå under än en dyr 3-månader gammal overall.

 5. Du borde få uppleva Barnaboloppiset som ordnas en gång på hösten och en gång på våren här. Dagisföräldrarna ordnar. Folk får hämta säckar med kläder o annat och betalar en liten summa som täcker lokalens hyror. Alla kläder, skor, leksaker, barnvagnar och annat barnrelaterat sorteras enligt storlek och vara. Loppiset har öppet 6h (?), och hundratals människor om inte tusen pers passerar därigenom. Allt är VÄLDIGT billigt och byter hastigt ägare. Ibland går det lite vilt till. 10% av allt man säljer går till dagiset. Resten i egen ficka. Vårens loppis är på söndagen i Oxhamnsskola. Ska pröva på att sälja för första gången!

  • Bra initiativ! Alla vinner liksom. Det gäller mest att ha låga priser, vara snabb och hoppas på det bästa. Hellre köpa lite för stort så är man iallafall på den säkra sidan. Sen nänns man också köpa teks en festklänning som bara blir använd några gånger då den inte kostar så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s