Finska själviska karlar

Äntligen tillbaka hemma! Resan gick bra ända fram till de sista 70 kilometrarna då Uno marrade som om man stuckit kniven i honom. Just i den stunden kändes det såklart extra härligt att det varit en olycka på Ring III så vi sniiiglade fram. Mutade med en halv Suffeli och en pillimehu. Whatever gets you through the day.

Det som skaver mest idag var då vi stannade på Hese och Elaisa efter måltiden ville gå till kassan och hämta sin glass själv. Då hon aldrig kom tillbaka gick jag dit för att kolla vad som var problemet och såg jag att ett gäng på tio män en efter en gick förbi henne i kön. VEM GÖR SÅ? Går förbi en femåring med en glasskopp i handen som snällt väntar på sin tur och försöker nå över disken så tanten i kassan skulle ge henne en glass.

Finland är på många sätt ett fantastiskt land men blir så ledsen då jag ser hur själviska och kalla många av oss faktiskt är. Vuxna karlar som inte kan vänta en minut på sin hamppare för att ett litet barn ska få sin jäkla glass. Då vill jag bara slå och härja.

15 responses

 1. Well, I say: Jag blir FI **IG bara att läsa det, jag blir så desillusionerad och matt. Stackars Elaisa. Bra att du gick dit och hoppas de förstod att skämmas.

  • Gav nog några vassa pikar, vissa skämdes, vissa stod bara och stirrade som någo mähän. Men alltså, att man ska behöva påpeka något sånt? Vad om hon på riktigt skulle vara i knipa, skulle hon (och andra barn) få hjälp då?

 2. Steg en gång av ett tåg med två syskonbarn och deras bilstolar samt bagage över två nätter hos moster, typ. Det fanns en taxistolpe och några bilar. Männen med enbart salkku som följe var, märkligt nog, snabbare än jag lch där stod vi sen, syrrans killar och jag, klockan sent på kvällen och väntade på att en ny taxi sku uppenbara sig. Tur nog var det väluppfostrade och tålmodiga killar jag hade som ressällskap.

  Nu är jag mer garvad och har egna, inte så väluppfostrade och tålmodiga barn, och skulle antagligen ropa efter karlslok nr ett att Oj tack för att du springer och paxar taxin åt mig och samtidigt öppnar dörren..

  Jag har också stått med en ettåring i famnen i snöstorm och väntat på en flygbuss. Då var jag väldigt glad över att höra en mansröst längt bak i kön som, på finska, sa: nog e vi ju så juste att vi låter mamman med barnet gå först? Tänk, ingen våga säga nej fast dom noknappast hande några planer för att ge plats åt barn och kvinnor. Dom hade ju sin salkku att hålla reda på…

 3. Men satan! Stryk borde dom ha fått! Hur jävla svårt kan det vara? Sen att vara så jävla mähä o stirra ut i luften när man ska lyfta ner barnvagnen ur en höggolvsspårvagn o sku kunna ha användning för en extra arm. Fattar int.

 4. Asså så paff man blir! Kom att tänka på lördagen, då vi stod i kö i Minimani (jo, jag skrev ut det) för att dottern skulle få en ansiktsmålning (det var nån slags barnens dag i butiken). Rätt som det var dök det fram en pappa med sina två barn. Han ba dumpa barnen i närheten av ansiktsmålaren och sade, ”Meette sit seuraavaksi ku toi tyttö on valmis” och stack iväg till mathyllorna. Och då står där 10 barn med föräldrar och köar. De stackars barnen blev där och stå, utanför kön, utan att veta vad de skulle göra. Vi sa sen åt dem att ställa sig i kön så får dom komma på sin tur, vilket dom gjorde. Snart kom pappan tillbaks, ”No etteks te jo päässykään”, varpå min sambo sa med mycket hög röst, att vi alla andra har köat här en stund, så hans barn får köa likaså. Gubben stod sen tyst där och väntade. Men alltså en hurdan pappa gör på det där viset?! De här barnen var nog jättenolona, stackrarna, men kanske om pappan alltid gör sådär så kommer barnen att bli Hesejuntar som går förbi en femåring bara för att dom kan. Usch!

  • Jamen herrejestas, vilken typ! Just såna där egostiska idioter borde få känna på hur det känns att själv bli behandlade så som de behandlar andra. Inte lika kul längre, eller hur?

 5. Alltså att vissa kan vara själviska! Yäk! Sedan kan jag också tycka att den som står i kassan kan ha lite mer vett och säga att nu var det faktiskt barnets tur. Men, men. De gånger det här har hänt oss har det varit unga män som trängt sig före och unga kvinnor i kassan som låtit dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s