Baka, baka liten muffins

Fick ett infall att agera God Mor och baka muffins med barnen. Alla som försökt detta vet ju att det är ungefär lika avslappnande som en hjärtattack. Inte blev dom speciellt goda heller men det känns ändå helt bra, lite som efter att man varit på ett jobbigt träningspass. Man är utmattad men nöjd över att man ändå försökte.

baking

Är det förresten någon som vet om man kan frysa muffins som är gjorda på frysta blåbär eller dör man genast av att äta sådant som frusits två gånger? Min fråga är alltså: måste jag äta de resterande halvgoda tretton muffinsarna själv typ nu??

8 responses

  1. Du kan bra frysa muffinsen, fryser själv ofta sånt som är gjort på något som redan varit fruset och har inte dött ännu (och ingen annan i min omgivning heller 😀 ) !

  2. Jag lärde mig just av Jamie Oliver att det går bra att frysa om sådant som inte först var tillagat. Alltså: rå djupfrysta blåbär, bakade i muffins = går bra att frysa. Stekt maletkött, djupfryst, som du gör lasagne på = får INTE frysas på nytt.

  3. Det ska börjas i tid… Elin lagar världens godaste muffins nu helt på beställning. Men det kan jag tyvärr inta ta ära för. Bakar själv så dåligt att muffins var överkurs när E & T var små. X-antal sockerkakor har jag däremot nog tryckt i mig efter att de har somnat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s