Tå ruku byri hald…

”Tå ruku byri hald så halder e läng.” Så brukar min 92-åriga mommo säga om sig själv, dvs då det dåliga börjar hålla så håller det länge. Och jag är väl själv i någon sådan typ av mode, segar nu på och sätter ena tassen framför den andra. Tids nog ska väl den gråa massan bli lite lättare.

En rolig grej som jag dock kan tipsa om redan idag är en säsongstart på Yle Fem: ”Tjockare än vatten.” Det är en finsk/svensk dramaserie som fått massor med tittare i Sverige och idag hade jag nöjet att träffa en av skådespelarna, Jessika Grabowsky. Intervjun med henne kan du höra i Nöjesfredag på Radio Vega nu på fredag.

En dag i taget fram genom dimman, kyl tää tästä!

5 responses

  1. Känner igen mig. Kanske det är årstiden? Inte riktigt vår än, även om man eventuellt ens lite har återfått tron på ljusare tider. Men jag kan också störa mig på att inget egentligen är särskilt dåligt och att det ändå känns rätt motigt. Trist.

    • Jamen, jag förstår precis. Då man har något riktigt problem har man ju iallafall något att ”skylla på” men då det annars bara är trögt finns det inte så mycket att göra åt. Eller tja, det skulle vara åt sin egen inställning då men alltså, man orkar ju inte tänka så himla positivt hela tiden.

  2. Jag är ju så fascinerad av dialekt, varifrån kommer din mommo? Undrar okunnig helsingforsbo… P.S. Ännu för åtta år sedan hade jag ingen aning om att det finns hundratusen olika dialekter i Österbotten. Så okunnig var jag då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s