20 sekunder av mod

Jag har en stor respekt och beundran för människor som vågar ändra riktning i livet. De där typerna som vågar erkänna för sig själva att valen de gjort tidigare inte heller var de rätta – och istället för att sitta och gnälla över sin situation livet ut och slutligen kippa i graven skrynklig och sur som en bitter böckling – vågar de ta tag i sitt liv och välja om.

Saku Tuominen är en av dem och i den här texten pratar han bl.a. om tanken på att allt som ibland behövs är 20 sekunder av mod.

Jag är inte själv alltid så himla modig men oftast drar jag mig inte för en utmaning, trots att jag rent intuitivt egentligen varken skulle våga eller vilja. Efteråt känns det som efter ett rejält träningspass, visst var det jobbigt och obehagligt men man kom igenom och kan ge sig själv en berömmande klapp på axeln. Ibland skiter sig ju förstås allt men då kan man ta en sårslickande kväll på soffan tillsammans med en påse chips och ändå gratulera sig själv till att man iallafall vågade försöka.

2 responses

  1. Jag är likadan som du – känner mig inte värst modig, men är en sucker för ordentliga utmaningar. Men det forna året har lärt mig jättemycket och gett perspektiv just gällande mod. Jag litar på mig själv och mitt kunnande mycket mer, och precis som Saku Tuominen också sade i artikeln; pikkuhiljaa, lite åt gången, försöker jag göra saker som för mig mot mina mål. Även om det kräver mod. Och jag tycker också att det är viktigt att fatta beslut även om det är svårt och kräver guts – för om det skiter sig så lär man ju sig ändå nånting. Hoppas jag.

    • Absolut! Viktigast är att gå åt NÅGOT håll och göra ens något pikulitet. Det blir alltid bättre än att låta bli och lägga sig ner och vänta på döden. Kämpa på, fina saker väntar dig på Lifvets Stigh!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s